Reklama

Reklama

Clarksonova farma

(seriál)
  • Velká Británie Clarkson's Farm
Trailer 1

Série(3) / Epizody(24)

Intenzivní, namáhavý a často veselý rok v životě nejnepravděpodobnějšího britského farmáře Jeremyho Clarksona. Připojte se k Jeremymu a jeho partě zemědělských spolupracovníků, kteří čelí nepřízni počasí, neposlušným zvířatům, nereagujícím plodinám a nečekané pandemii. Toto je Jeremy Clarkson, jak jste ho ještě neviděli. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson počas svojnho života nastváral plno blbostí. Toto bola jedna z tých najodvážnejších. Že uvidím Jeremyho ako farmára prehánať sa na Lambe po farme sa mi nesívalo ani v najtajnešom sne. Svojej úlohy sa zhostil s plným odohlaním, no nebyť podpory filmového štábu a nových priateľov, dopadlo by to katastrofálne. Ale od tohto scenára to často nemalo ďaleko. Brilantný britský humor vyniesol šou medzi top zážitky ktoré divák môže tohto roku ochutnať. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Když to všechno sečtu, vychází to zhruba na čtvrt milionu liber." "Jo. A to je je jen cena za základní vybavení. S takovou sotva zaseješ obilí." ________ Nehorázná hlína tenhle pořad. Doopravdy nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že mě bude tak extrémně bavit pořad o farmaření a páření ovcí. Jenže environmentální orangutan Jeremy Clarkson je jednoduše lukrativní magnet popularity a záruka kvalitní zábavy. 'Clarkson's farm' je unikátní a zcela nepřikrášlenou demonstrací všeho, co farmaření obnáší - jde o otázku života, smrti, dodržování vládních regulací, a vyplňování formulářů daňového přiznání - a krom toho jde o neskutečně nahláškovanou recesi, nebo chcete-li přímo satiru, která si nebere sebemenší servítky. Přesto seriál i přes svůj signifikantní britský suchý humor velmi explicitně upozorňuje na problematiku potravinového nedostatku a nesmírně složitého procesu, jak se daná potravina dostane z farmy až k vám na talíř.... Verdikt? Epizoda s ovčími orgiemi a obnovou biodiverzity absolutní top strop, Zahradník Gerald s nesrozumitelným britským přízvukem by si zasloužil vlastní show, no a za pokračování budu jedině rád. Doporučuju všema dvaceti.... RIP Wayne Rooney. ________ "Nesnáším jezevce. Jsou jako puberťáci. Celý den spí, vstávají až večer, přenášejí pohlavní nemoci, bourají zídky, a když se rozední, jdou zas spát." ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeremyho farma jede v podstatě v zajetých kolejích Grand Touru, i když je tématem zcela jinde. Naštěstí byl formát zvolen dobře, protože top gearovský humor nestojí na autech a je aplikovatelný i zde. Částečně edukační, ale hlavně humorná reality show pobavila, určitě bych se podíval na další série, ale myslím, že se Jeremy po roce na farmě vrátí do městského stylu života a dalšíích řad se tak nedočkáme. Hvězdu navíc bych dal za naprosto legendární postavu Geralda, která se bohužel objevovala málo, takže k plnému počtu se neuchýlím. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě povedenější než GT. Samozřejmě je to stejně jako u TG a GT hodně strojené, aby vznikla iluze začínající farmy. Co ale nešlo předem přichystat a je jednoznačně nejsilnější stránkou CF, jsou okolnosti, ve kterých Clarkson s hospodařením na farmě začíná (počasí, pandemie). Díky tomu nejsou díly repetitivní a když přidáme povedený výběr spolupracovníků, tak sledování uteklo hodně rychle. ___ (Spoiler) Škoda, že tam více nerozebrali ten výsledek hospodaření. Takhle by to mohlo vypadat, že i přes všechny ty masivní (a často zbytečné) investice a špatný výnos zůstali v klidu v plusu ještě před připočtením dotací (/spoiler). ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Obsahově je to to co přesně čekáte od takového seriálu s Clarksnoem, ale překvapí to hloubkou. Na skvělou kameru s úžasnými scenériemi už jsme si zvykly, ale i tak musím zmínit, že ty záběry jsou parádní. Nicméně nikdy bych si asi nepustil seriál o farmaření a i kdyby jo, nikdy bych se u něj nebavil zatímco se vlastně i něco dovím - a je to skutečně zajímavá sonda do života farmáře. Není to tak, že by jste se váleli smíchy u každé epizody, ale každá je zajímavá a to včetně té, kdy se objeví COVID... sakra, to byla si spoiler, co? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Na začátku epizody popisuje Jeremy Clarkson svůj den na farmě, jehož součástí je příprava rajčatové omáčky. Během přejezdů autem mezi místy své pracovní náplně pozoruje nad sebou letící helikoptéru. Rovněž si můžeme všimnout, v jaké hodině dne se zrovna Jeremy nachází. Jde o odkaz na podobnou scénu z filmu Mafiáni (1990), ve kterém Henry Hill popisuje svůj pracovní den a rovněž dohlíží na přípravu omáčky k těstovinám. (Komanch)

Reklama

Reklama