Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý důstojník rozvědky se pustí do extrémně nebezpečné záchranné akce, aby za každou cenu našel syna, který se ztratil na výpravě do zasněžených hor. (Netflix)

Recenze (16)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o osklive a beznadejne situaci je konvencni, studeny, hloupy,panoramaticky, lehky,bez napeti, staticky a neuspokojivy. Vhodny pro ty,kteri maji cas hledat nekolik dni syna byvaleho agenta. Nez vytvori zachranny tym si muzete 25minut zchrupnout, abyste nacerpali sily na zachrannou akci. V tomto pohori Bucegy jsem byl loni v lete.Je prekrasne, ale ze vsech triceti rumunskych pohori je zde nejvic turistu,protoze je snadno dostupne vlakem z Bukuresti (hodinka) i z Budapesti. Na hlavni vrchol dokonce vede lanovka, zrejme ta sama,ktera se objevila v zaveru ve filmu. Otec s matkou nejsou zadni svatousci, ani moc sympaticti. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události, o které jsem zatím neslyšel, ale určitě jsem rád, že o ní nyní vím. Z filmového hlediska však není příliš o co stát. Rumunsko obecně jde mimo mě a do filmu jsem šel naslepo jen dle solidních 80% na imdb. Vizuál je průměrný, herecké výkony jsou naštěstí uvěřitelné (z čehož jsem měl největší strach) a emoční stránka na mě zde nefungovala skoro vůbec - tak nějak jsem se nedokázal vcítit do postavy otce a prožívat s ním jeho utrpění, což je pravděpodobně hlavním cílem filmu, neboť vizuálně zde drasticky chybí více záběrů na drsné prostředí hor, a tak je ve výsledku film jen pouhé drama, které je místy až moc přízemní. Obecně je to holt příběh o obětavosti otce pro záchranu svého syna, ale kdybych měl uvažovat, jestli film stojí za zhlédnutí, konečný verdikt by byl NE. Z filmové stránky totiž jednoduše nemá moc co nabídnout a je to nemastné, neslané, bez větších režijních kvalit. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak jsem si řekla, že třeba tenhle rumunský film bude to vono... a vono nakonec  nic! ...Hlavní hrdina je naprosto nesympatický, totální čurák a postupem doby se na tom zhola nic, absolutně nic nezmění . Celý film je o hovnu a i když jsem původně doufala, že ty rumunské hory to nějak zachrání, tak bohužel k National geographic z Rumunska nakonec nedošlo. Další nevyužitý potenciál, ach jooo!!! Za mě 25% ()

Untentrauer odpad!

všechny recenze uživatele

Ani otec s možností využití rozvědky a jejích technologií nezajistí vaše nalezení pokud se ztratíte na horách. Rozlučte se s myšlenkou na dobrodružný film o drsné záchranné výpravě v extrémních horských podmínkách. Tohle je příběh marnosti a babráctví. Nezajímá mě, nakolik je to podle skutečnosti, protože ano toto je veliká sračka. Naprosto příšerný film, který dokáže člověka dostat do deprese z pocitu takto marně utraceného večera! ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Dráma o otcovi, ktorý sa za žiadnu cenu nevzdáva a hľadá strateného syna (resp. aspoň jeho telo) v hore. Nutno podotknúť, že má na to aj kapitál (možno aj pre to mi bol v niektorých momentoch nesympatický, využíval svoje postavenie až nadmieru, napriek dobrému úmyslu). Niektoré pasáže boli silné, najmä konverzácie, počas ktorých divák skutočne spolucíti s postavami, chápe ich konaniu a uvažuje, čo je v tomto prípade správne a čo by urobil on. V niektorých momentoch však cítiť prázdno a hluchotu. ()

Zajímavosti (1)

  • Založené na skutočnej udalosti, keď otec prišiel o syna v rumunských horách. Samotný otec sa nikdy nevzdal myšlienky jeho nájdenia. Stalo sa to v roku 2009, telo chlapca sa nikdy nenašlo. (megajalec)

Reklama

Reklama