Reklama

Reklama

Medúza

Trailer 1
Brazílie, 2021, 127 min (Alternativní 123 min)

Obsahy(1)

Eklektický mix žánrů v neonových odstínech. V ulicích neznámého brazilského města dochází k pravidelným útokům na ženské obyvatelstvo. Gang v bílých maskách využívá ve jménu evangelizace fyzického násilí a nutí napadené ženy k doznání hříchů. Jednoho dne se však na scestí ocitá i Mariana, oddaná členka gangu. Medusa svižně proplouvá mezi hororem, muzikálem a parodií v dystopickém prostředí, které nemá od skutečné brazilské současnosti zase tolik daleko. (Elbe Dock)

(více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Aby se vyhnuly pokušení vzpoury proti ideálu křesťanské ženy (musí být krásná, neposkvrněná a sloužit manželovi), Mariana a její družky se snaží kontrolovat všechny kolem, v noci si nasazují masky a vyrážejí neposlušné ženy trestat. Ale přijde den, kdy jejich naléhavý výkřik bude silnější....Ambiciózní, antisystémový film s hororovými prvky si toho vzal příliš a výsledkem je svět v křivém zrcadle, něco mezi kýčem a seriózností či morálním manifestem. (Film získal v iberoamerické oblasti řadu cen).(max.50%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Když fanatismus řádně zaúřaduje.Jen nevím,jak si před Bohem zodpoví násilí.Zaujala mě hudba a jednoduché tance.Ty byly pro mě zajímavé.Rytmika a tak.....Charakteristické pro Jižní Ameriku. ()

Reklama

Reklama