Reklama

Reklama

Violenza al sole

  • Švédsko Kärlek på sanden (více)

Obsahy(1)

Mladý pár (Giuliano Gemma jako Giulio a Rosemary Dexter jako Laetitia) navštíví ostrov, kde se spřátelí se starší dvojicí (Gunnar Bjornstrand jako Prof. Gunnar Lindmark and Bibi Andersson jako Margit Lindmark). Prof. Lindmark několikrát tajně sleduje, jak se Giulio and Laetitia milují na pláži. Proč to ale dělá? Má voyeurské sklony? Nebo má pocit žárlivosti, protože je impotentní? (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale jinak naprosto skvělý strhující thriller, který se zaobírá tématem "partnerské vztahy a jejich psychologie". Film (takový malý ale jedinečný klenot světové kinematografie) se odehrává na nádherném malebném Ostrovu Tremiti (kam společně přijížějí dva páry, ten mladší z Itálie, starší ze Švédska), který přímo vybízí k odpočinku a relaxaci, ale také mmj. k intimní radovánkám, kterým se tady kdekoli a kdykoli oddává mladý pár Gemma (Giulio) a pětadvacetiletá Rosemary Dexter, oběma to moc slušelo (ti dva jakoby se pro sebe narodili), pánské i dámské publikum si přijde na své, ve více civilnějších rolích jsem tyto dva, ve své době velmi populární herce, snad ještě neviděl. Je to opravdu celé krásně natočený (především ony intimní scény), umístění je velmi romantické (takhle nějak si představuji ideální romantickou dovolenou se svojí drahou polovičkou), film není obscénní ani nijak vulgární, nenudí, vše je tak přirozené a nádherné, občas docela znepokojující. Psychologie postav (která jde krásně do hloubky) je také velmi dobře promyšlená a herci brilantně ztvárněná. Mě osobně nejvíce zaujala Bibi Andersson, co by manželka Prof. Lindmarka (druhý - starší pár). Film byl dlouhé léta považován za skoro-ztracený (po filmu je stále veliká poptávka nejen v Evropě a to až do dnešních dnů, hodně lidí se na IMDb zmiňuje o tom, že jej viděli v roce kdy měl film oficiálně premiéru, a pak na filmovém festivalu v Indické Kalkatě, a v kinech Aurora a New Empire v Bombaji, ostatně celý film byl velkým hitem 70's v této zemi), teprve před nedávnem se mi podařilo konečně sehnat tv-kopii, v dobré kvalitě, ale bohužel v uvozovkách jen v německém jazyce, kdy jsem sice ani slovu nerozuměl, ale zase není vůbec těžké pochopit děj a jednotlivé souvislosti, jen to vyvrcholení je trochu zavádějící a matoucí, ale pak když se vám to všechno rozleží v hlavě, tak to můžete celé shrnout pouze jedním a to doslova výstižným slovem, šok! Čekám jen na to, až budou alespoň anglické titulky, až to nějaký Němec přeloží, pak si film snad konečně definitivně vychutnám, nic mi v tom jako doteď už snad bránit nebude:-) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný malý film s pečlivým načasováním (s náznaky smrti milence Margit pádem z vlaku v zasněžené krajině, což se Margit neustále ve vzpomínkách vrací)... Ale zase takový zázrak, jak píše Karlos80, to není. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama