Reklama

Reklama

Neslýchané: Palácová potyčka

  • USA Untold: Malice at the Palace
Dokumentární / Sportovní
USA, 2021, 69 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2004 došlo během zápasu NBA v Michiganu k potyčce mezi hráči a fanoušky. Klíčoví aktéři téhle nemilé události teď promluví o tom, co se stalo a co následovalo. (Netflix)

Recenze (15)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov NBA známa záležitosť a osvieženie v podobe svedectiev zainteresovaných, aj keď som mal pocit, že druhá strana sa k slovu veľmi nedostala. Pre mňa absolútne okrajová udalosť, o ktorej som nemal ani tušenia. Nie je to natočené zle, dá sa povedať, že pútavo, ale nepovažujem tú samotnú kauzu za hodnú natočenia dokumentu. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, trochu mi to přišlo jednostranně podané, ale i tak to je docela dobrá sonda do hlav chlápků, kteří berou velké peníze za v podstatě svůj koníček. Zároveň z vlastní zkušenosti vím, co dokážou být fanoušci za hovada. To, že si sednu a začnu sprostě křičet celý zápas (a nejenom na soupeře, ale i na vlastní hráče) je u některých standard. Dají si pivo a pak jdou domů k mamince jí říct, jak to zase dneska hráli špatně a jak by to uměl lépe. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

V NBA a basketbalu obecně se zajistě jedná o jeden z nejslavnějších incidentů vůbec, takže vyloženě pro fanoušky tohoto sportu se jedná o must-see záležitost, já takový fanoušek nejsem, ale podobné incidenty mě ve světě sportu zajímají a po zhlédnutí musím říct, že mě to obohatilo o informace, kvůli kterým jsem si dokument pustil. Podobně jako v celé Untold sérii tu pokulhává provedení, a především vyprávění hráčů, které je paradoxně tím nejméně zajímavým z celých 70 minut. Co tu potěšilo jsou dosud nezveřejněné záběry z kamer, což tu funguje na úplně stejné vlně jako dnes již kultovní The Last Dance a poté závěrečná pětiminutovka, díky které člověk pochopí, že Malice at the Palace a jedno hozené pivo rozpoutalo sled událostí, které zničilo tým s tím největším potenciálem, hráčské kariéry nadějných hráčů a poslal lidi před soud. Slabší 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Basketbal nestojí ve středu mého zájmu a dívám se na něj vlastně jen když hraje nároďák, ale tuhle melu si pamatuju. Na dokumentu se mi líbí, že dává kontex i nezasvěcenému fanouškovi, takže ukazuje nejen řevnivost mezi Pacers a Pistons, ale především nastiňuje charaktery hráčů, kteří se bitky zúčastnili. A nejsou to žádní myslitelé. Zejména Artest jako hlavní aktér byl a je hlava vylízaná. Co mě celkem udivilo byla prakticky nulová sebereflexe, kdy se to všichni basketbalisté  snažili hodit na fanouška, který mrsknul kelímkem a tím to všechno spustil. Jasně, byl to idiot, ale v porovnání se souběžným děním na fotbalových stadionech v Evropě, nestalo se nic hrůzostrašného. O to víc mě zamrzelo, že filmaři hráče v jejich postoji utvrzují. Prostor dostal i fanoušek, který byl inzultován přímo na hřišti, své si k tomu řekli i policisté, kteří měli ve třech zvládnout 20 000 lidí a své si k tomu řekla řada dalších. Celkově trochu jednostraný, ale výborný dokument. 80% ()

oli9 

všechny recenze uživatele

Jak se můžou změnit poslední vteřiny už rozhodnuteho zápasu v jeden z největších skandálů NBA..  Basketbalové téma mě začalo zajímat po shlédnutí Last Dance, tento příběh mi jakožto sportovnímu fanouškovi uniknul tak jsem zas o něco chytřejší. Je tu dobře vidět jak média vše ovládají a prostě oni ukazují obrázek jaký chtějí. Jinak příběhy hráčů také fajn, prostě to byl tým skvělých hráčů ovšem neovladatelnych. Ron Aetest mi přišel jako by měl IQ 40 ovšem ten byl psychicky úplně mimo. A pak je tu Reggie Miller legenda bez titulu, kdoví jak by to tenkrát dopadlo kdyby se tento zapas dohrál normálně. Nejspíš by ten prsten také měl.. Fanoušci, ve stádiu za rouškou anonymity jsou vždy průser a to vidíme skoro v každém sportu ()

Zajímavosti (1)

  • Události v tomto incidentu odnesl nejvíce Ron Artest, který dostal trest do konce sezóny (86 zápasů), čímž překonal tehdejší nejvyšší trest Latrella Spreewella (68 zápasů). Od té doby vyšší trest nepadl. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama