Reklama

Reklama

Starodávné apokalypsy

(seriál)
  • Česko Největší apokalypsy dějin (více)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Každý kontinent má své ruiny, místa, kde jen kameny vyprávějí o padlých civilizacích. Ale všechny tyto pozůstatky vyvolávají stejné otázky - jak mohlo něco tak velkého téměř zmizet a proč se obecně civilizace hroutí? Tento seriál sleduje archeology, kteří zkoumají ruiny po celém světě a odhalují důvody, proč se některé z největších civilizací v historii zhroutily. Některé z největších světových přírodních katastrof tyto civilizace zcela vymazaly - což je pro nás lekce z historie. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pátrání po dávných apokalypsách ... ve všech souvislostech. Tváří se převelice detektivně, leč ve skutečnosti je snad až příliš návodné, k tomu i trochu senzacechtivé ... a opět - jak už se tak stalo nepěkným novodobým zvykem - doplněné nepříliš kvalitními hranými pasážemi, které výslednému vyznění rozhodně neprospívají. I tak si solidní 3* zaslouží. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Další z cyklu „pro základní školy“. Pro děti jako doplněk učiva – proč ne? Ale celkově mě ta stupidizace dokumentů nudí… ()

Reklama

kaprson 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, co všechno věda dokáže zjistit o dávných událostech, obzvlášť propojí-li se různé vědní obory... Dávám slabší 4*, některé věci byly spekulativní až dost (nejméně mě přesvědčil zřejmě díl o mořských národech). O Doggerlandu jsem předtím nikdy neslyšel, to mě překvapilo. Asi nejvíc se mi líbil díl o Akkadské říši. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akkadská ríša a morské národy stáli za to. Ide o dávnu, takmer neriešiteľnú starovekú dilemu a predsa sa tvorcom podarilo nájsť nejaké objavné riešenia. Atlantída a Sodoma to boli už také výstrely do vzduchu, zvyšok pomerne fádny. Seriál s potenciálom, ale chýbala tomu väčšia šťava. ()

Galerie (137)

Reklama

Reklama