Reklama

Reklama

Sedm vězněných

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zubožený mladík se chce dostat ze spárů pašeráka lidí. Bude se držet svých morálních zásad i v boji o holý život? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

zette 

všechny recenze uživatele

"Kolik je tady takovych lidi? Dost na to, aby udrzeli chod tohoto mesta!" Za me vyborne drama bez happy endu a hlavne s vice nez aktualnim tematem. V Brazilii urcite. Skvele vykreslene postavy havniho "hrdiny" a sefa srotiste. Ta premena je dobre natocena, ma to napeti a hlavne pocit autenticnosti. Nad ocekavani dobry film. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Kolik jsem viděl brazilských filmů? Kromě pár amatérských lechtivých podívaných jsem neviděl asi vůbec nic. Výběr byl zcela jednoduchý, neboť se mi nechtělo koukat na nic složitého a... a ejhle. Z nenápadného filmu o dělnících se vyklubala parádní podívaná plná dilemat a morálních otázek. Solidním tahounem filmu je lidskost a těžkost ústředního problému. Parta mladých kluků se vydá z díry světa do velikého města, kde se mohou všichni ztratit, a nikdo je hledat už nebude. A ano, některé rodiny je prodaly, některé jenom tušily, že dostanou veliké peníze za to, že své syny nebo vnuky již nikdy neuvidí. Budou otročit, a docela sofistikovaně jsou s touto pracovní zapáleností seznámeni. Pomalu, ale jistě se utahuje smyčka tak, že jednoho dne všichni pochopí, že již nejsou svobodní a peníze jdou do jejich žalostného ubytování, jídla a asi občas rodinám, aby neměly tendenci mluvit. Jeden z nich je natolik drzí a nebojácný, že se snaží dostat z pracovního táboru. Několikrát pomůže vězniteli, ten ho za oplátku seznamuje a integruje do nelegálního otrokářského systému. Z počátku chce dostat své kamarády ven, a kdyby byli rozumní, možná by se tak i stalo. Ten se ale přiklání na stranu věznitele, a ačkoliv má po celou dobu ambivalentní pocity, uzná, že morální otázky musejí jít stranou, dokud si chce žít dobře. Prozřel, že poctivě by se neuživil, a tak zbytky svědomí utápěl v alkoholu a v drogách se svým věznitelem. Další věznění se snaží dostat ven, ale právě náš zlomený hrdina jim tomu nakonec zabrání. Celý film poukazuje na těžkost tamního života, na to, že je systém zkorumpovaný, a tak není těžké vést veliký nelegální obchod s lidskou silou. Tato sociální sonda do brazilské žumpy ale nebyla dokonalá, mám pocit, že od jisté chvíle se děj dál nevyvíjel. Škoda. Co se týče hlavních herců, tak super. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ ONI, NEBO MY...“   Kluk z vesnice vyráží na dalekou cestu za spoustou peněz. Auto přijelo, rodina dostala zálohu, svět velkejch prachů je nadosah… Drama o tom, že lepší je bejt bohatej a zdravej, než …i v Brazílii. Sociální drama, o tom jak funguje (brazilský) velkoměsto. Nebuďme naivní… nejn brazilský… A taky celkem jasná (a stručná) zpráva o tom, jak to funguje ve světě lidí.       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Za pokus o vraždu u nás trestaj přesčasy. 2.) Čekám na svoji šanci.  ///  Thx za titule „Markéta Polívková“.              PŘÍBĚH *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Flory14 

všechny recenze uživatele

Drama jak se patří. 7 prisoners se s nikým a s ničím ne...re! Tvrdý snímek které s sebou nese obrovské morální dilema. Hlavní hrdina je velice lidský, není žádný problém se do něj vcítit, pochopit jeho motivaci a ve výsledku uznat jeho rozhodování. Pro mě osobně film na jehož rozuzlení nemám úplně vyhranění názor, respektive nejde s klidem říct " špatný či dobrý konec". Šedivý snímek. Pochválím určitě i ukázku prostředí chudé Brazílie které je místy až nelidské, nedůstojné ale bohužel i reálné. Za mě skvělá záležitost která by si zasloužila více pozornosti. Snímku asi nemám co vytknout možná herecké výkony mi přišli nemastné a neslané. Silné čtyři hvězdy a jsem rád že jsem vcelku neznámému filmu dal šanci. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Už som si tak nejako zvykol, že brazílska produkcia býva hodne surová. Najmä vtedy, keď ukazuje život v južnej Amerike aký je. Tu sledujeme osudy niekoľkých dedinčanov, ktorí prišli za prácou do Sao Paula a stali sa rukojemníkmi falošnej pracovnej agentúry. Žiadna mzda, žiadna sloboda, doklady a telefóny fuč, len tvrdá práca na vrakovisku za ostnatým drôtom, pre úžerníka pod dohľadom miestnej polície. Najzaujímavejším je samozrejme príbeh Mateusa, ktorý asi ako jediný má dlhodobý plán ako sa z otroctva dostať bez toho, aby ohrozil svoju rodinu. Lenže, kde začína hranica medzi útekom na slobodu a faktom, že sa stáva taktiež otrokárom? Keď vidíte takéto filmy, vtedy si uvedomíte, ako dobre sa žije tu na Slovensku. Film je inak natočený vcelku profesionálne, žiadna amatérska produkcia. Zo známych ksichtov je tu iba Rodrigo Santoro, ale filmu to rozhodne neubližuje. Počas filmu divák nepociťuje nejaké zvláštne napätie, ale v podstate celý čas očakáva ako sa to skončí. Kam až Mateus zájde a či to vôbec stihne skôr ako ho popraví niektorí z jeho bývalých spoluotrokov. Treba povedať, že mal som svoj typ na koniec a netrafil som sa vôbec. Koniec sa asi najviac podobal skutočnému životu, bohužiaľ. Nitky sa vždy ťahajú niekde hore. Film sa hýbe na spravodlivých 70%. Dám mu tri, lebo polovice nie sú možné a štyri je už moc. Je to ale dobrý film na jedno pozretie. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama