Reklama

Reklama

Nejsi moje máma

(festivalový název)
  • Irsko You Are Not My Mother (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po zmiznutí a následnom záhadnom návrate svojej matky je Char (Hazel Doupe) presvedčená, že s ňou niečo nie je v poriadku. Jej správanie sa totiž úplne zmení. Char bude musieť odkryť dávne rodinné tajomstvá, aby zistila, čo stojí za zmenami v správaní jej matky. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (27)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Podobný film o týchto "vymenencoch" som už videl, tiež v seriáloch som to už videl, takže originalitu chváliť nemôžem. Na druhú stranu chválim atmosféru, ktorá je ako sme zvyknutí na Írsko veľmi ponurá, smutná tak isto ako aj postavy. Nie je to zbytočne dlhé, takže aspoň to nestihne ani nudiť. Po hororvej stránke prevláda sklamanie, až na jednu podarenú lakačku skoro nič a masky ani na konci nestoja za veľa. Chovanie postáv sa mi tiež úplne nepáčilo a hrozne ma naštvalo, že hlavná šikanátorka nezhorela v tej vatre tiež. Ale inak je to celkom obstojný kúsok, ktorý určite neurazí a pozretím nič nestratíte. Medzi 3 a 4*. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Zvláštně nepříjemný film, kdy do jisté doby ani nevíte, kdo je ten špatný/ná a vlastně, o co tam vůbec běží. Pomalé tempo filmu vyhovuje a prospívá, kdy vznikají další otázky typu "wtf" a buduje se atmosféra? Ale dle hodnocení většině recenzentů pomalé tempo nevyhovuje. V určitých momentech mně malé holčiny přišlo velmi líto, když musí prožívat to, co prožívá... takže trocha dramatu se zde také najde. Za mě velmi dobré! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme človek prestane mať chuť na držkovú, lebo také držky, čo sa tu vyskytnú, hlavne tá mátoha v hlavnej úlohe... No nič, celkovo rozťahané jak šmuha po prizdisráčovi, do kopy sú tú dva momenty, ktoré patria do žánru horor, občasne bola dobrá hudba s náznakom atmosféry, ale 80% neúčinná vata. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Občas se opravdu stane, a podaří, natočit horor bez nějakých extra efektů, který je pěkný a umí zapůsobit. Takových hororu je ale opravdu velmi málo. Tento se mi zdálo že mě opravdu ten minimální Budget, zkoušelo se tak trochu sázet na atmosféru, ale že to opravdu nefungovalo. Kromě pár hysterických záchvatů té matky, Které mě už ke konci opravdu i začaly srát, tu není opravdu nic co by stálo za pozornost. Divná rodina, vyšinutá matka, vyšinutá babička a dcera, kterou pro kterou je šikana ve škole denním chlebem. Závěr filmu je předvídatelný, a když Zmíním jeden spojler, to opravdu ty spolužačky chtěly tu Jeblou holku zapálit? ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Char bydlí se svou matkou, babičkou a strýcem. Když její matka jednoho dne zmizí, je zdrcená. Horší to ale bude, když se máma vrátí domů. Char ji nepoznává, chová se jinak. Má pocit, že toto není její matka… Námět super, mám ráda taková témata o zmizení a následném znovuobjevení. Gradace postavy matky byla skvělá, děsivá. Příběh okolo Char a spolužáků mě taky bavil. Relativně dobrý hororek, ráda kouknu znovu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Char (Hazel Doupe) jde ve filmu vyzvednout lék Lithium. Jde o lék, který se předepisuje na bipolární afektivní poruchu (dříve označovanou jako maniodepresivní), která způsobuje, že se člověku bezdůvodně mění nálada. (pornogrind)

Reklama

Reklama