Reklama

Reklama

Yuni

  • Indonésie Yuni
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Yuni je dospívající dívka – chytrá a s velkými sny o studiu na univerzitě. Když ji dva muži, které sotva zná, požádají o ruku, odmítne jejich návrhy, ale podnítí tím drby o mýtu, že žena, která odmítne tři žádosti o ruku, se už nikdy nevdá. Tlak narůstá, když ji o ruku požádá třetí muž, a Yuni si musí vybrat mezi mýtem o poslední šanci na svatbu nebo svým snem o budoucím štěstí. (Asean+3 Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Andinina sonda do duše dospievajúceho dievčaťa. Zmieta sa medzi tým po čom túži a medzi tým, čo sa od nej vyžaduje. Islámske náboženstvo aj kultúrne tradície sú natoľko silné, že progres a možnosť toho progresu je skôr na škodu. Yuni je citlivé dievča túžiace po zábave, prijatí a budúcnosti. A Andini ako svedomitá režisérka nám odkrýva jej motivácie, sny a drobné emócie skrývajúce sa za povrchom, ktoré ale nie každému ukáže. Ak len tak nám, divákom. Natočené je to krásne a hlavná hrdinka je uveriteľná. Melancholický charakter snímku považujem za veľké pozitívum. Aj tú poéziu a aj tu finálnu scénu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Sonda do života mladé ženy,studentky, která žije v zemi,kde jsou zakořeněné tradice a islám.A komu by se líbilo být druhá žena staršího muže?Všechny tři nabídky nebyla ani jedna lepší než ta předešlá.Namachrovaný kohoutek,starší usedlý muž a učitel který měl tajemství,které chtěl skrýt za manželství s mladou ženou bez ohledu na ni.Jeho tajemství nechtíc zjistila v obchodě s dámským oblečením.Konec byl jakože únik od toho všeho? ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá věc je, že je to v Indonésii, tak alespoň člověk zprostředkovaně nakoukne do místního života. Jinak ale nic moc. Banální děj o tom, že holky tvrdej chleba maj, se rychle okouká. Chybí nějaké větší drama. Yuni je tam nejhezčí, tak za ní chlapi pálej a ona je odmítá. Toť vše. Ani řemeslně se nejedná o žádné veledílo a některé scény jsou vyloženě kýčovitě trapné. Dovedu si představit, že v muslimské Indonésii to mohlo rozvířit vody díky ženské režisérce a provokativním dialogům o ženské masturbaci. Pro mě jako diváka, co chce prostě vidět dobrý film mi Yuni nabídla žalostně málo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama