Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (14)

Bolek a Lolek (1963) 

v 8 mi letech fajne... V originále mluví postavičku Bolka Ewa Złotowska a Ilona Kuśmierska a Lolka Danuta Mancewicz a Danuta Przesmycka. ()

Lukostřelci (1963) (E01) 

Bolek a Lolek chtějí být jako legendární švýcarský střelec Wilhelm Tell. Vyzbrojeni šípy a podomácku vyrobenou kuší se vydali dobývat královský dvůr. ()

Yeti (1963) (E02) 

Bolek a Lolek se vydávají v zimě do hor, aby našli legendární a záhadnou bytost Yetiho. ()

Hra na kovboje (1963) (E03) 

Bolek a Lolek sledují v televizi western. Film chlapce inspiruje k divoké hře na kovboje. Podrážděný pes však přivede rozvášněnou dvojici k pořádku. ()

Zkřížené šavle (1963) (E04) 

Postava legendárního Zorra se stala inspirací pro hru s pláštěm a dýkou. Bolek a Lolek se utkají v souboji a přitom trochu poškodí budovy, které po skončení zábavy opraví. ()

Krotitel zvířat (1963) (E05) 

Chlapci se zatajeným dechem sledují v televizi výcvik divokého lva. Po skončení filmu se rozhodnou býti také krotiteli, ale k dispozici mají jen husy. Chytrý Lolek se převlékne za tygra a donutí Bolka předvést cirkusové číslo. Děti, které sledují hru chlapců, jsou však nadšené. ()

Korida (1963) (E06) 

Výchozím bodem pro hru Bolka a Lolka se opět stává film sledovaný v televizi a vněm nadšeně sledují toreadora a býka. Kde však vzít býka? A tak se Bolek, Lolek a koza, stávají hrdinové dvorkové koridy. ()

Indiánská trofej (1963) (E07) 

Po zhlédnutí westernu s indiány si chlapci pomalují obličeje šťávou z rajčat, oškubou peří slepicím a postaví si na ostrově wigwam. Indiánskou hru Bolka a Lolka ukončí beran, který jim stan zbourá. ()

Kosmonauti (1964) (E08) 

Bolek a Lolek jsou fascinováni Gagarinovým letem a pokusí se o cestu do vesmíru. Vše končí hned na začátku, když jsou hrdinové rozpačití ze svých nedostatečných technických znalostí. ()

Král pouště (1964) (E09) 

Kniha o Tarzanovi inspiruje hravost a vynalézavost Bolka i Lolka. A tak šup do trenek a začnou poskakovat v lese z větve na větev, což se stromovým zvířátkům příliš nezamlouvá. ()

Robinson (1964) (E10) 

Čtení knihy o Robinsonovi a jeho věrném příteli Pátkovi, inspiruje chlapce ke hře na pustém ostrově. Robinson je Bolek a Pátek je Lolek. ()

Hledači pokladů (1964) (E11) 

Bolek a Lolek se vydávají na cestu za pokladem. Kluci se plaví na lodi a vylovují ze dna řeky různé harampádí, které pak odvezou na vrakoviště. ()

Sportovci (1964) (E12) 

Bolek a Lolek, nalákáni plakátem na školní olympiádu, se připravují na sportovní soutěž. Na školním hřišti trénují běhání a skákání. ()

Dva rytíři (1964) (E13) 

Bolek a Lolek vydají na starý hrad za velkým dobrodružstvím. V noci je však vyděsí  myš a sova. Výsledkem výletu je, že chlapci přinesou do muzea staré rytířské brnění. ()

Reklama

Reklama