Reklama

Reklama

Tajemná Gruzie

(TV film)
  • Velká Británie Georgia from Above
Velká Británie, 2021, 45 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Mike Charlton

Scénář:

Mike Charlton

Obsahy(1)

Putování po zemi rozmanitých kultur, historických ruin a ohromujících přírodních krás ležící na křižovatce mezi Evropou a Asií... Strategická poloha Gruzie na rozhraní Východu a Západu výrazně ovlivnila kulturní identitu země a pomohla vytvořit trvalé památky, které vznikaly během tisíciletého boje s dobyvačnými říšemi o zachování nezávislosti. Je to země s velmi rozmanitou přírodou. Najdeme tam divoká pohoří s trvale zasněženými vrcholky i hluboké lesy skrývající vodopády a rokle, vytesané do skal před miliony lety. Objevíme i historická města na pobřeží s jedinečnými architektonickými skvosty, kde vedle starobylých staveb a památek na dávno zaniklé říše stojí i překvapivě moderní architektura. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych víc prostoru pro přírodu a památky. Polovinu stopáže tvoří medailonky kolem tance, zpěvu, astronomie, renovace umění, záchranářství... . Dost podobný model, jako v případě dokumentu o Arménii, kde to ale bylo mnohem zajímavější a pestřejší. V pomyslném souboji, bych jel raději tam. Tentokrát se tvůrci moc nepředvedli. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vyvážená kombinace měst a přírody. Překrásné záběry ze vzduchu. Člověk by tam hned vyrazil i když osobně moc vysoké , skalnaté hory bez vegetace rád nemám. Filmař, který točil z dronu nový gruzínský lyžařský areál určitě není lyžař, protože natočil antireklamu na ploché , modré , vydřené sjezdovky s ledovými plotnami. Přitom na 34 kilometrech sjezdovek budou i lepší místa. ()

subic 

všechny recenze uživatele

No nádhera, to jsou panoramata. Není to žádná zaostalá země, ta města mají už většinou hezky opravená. A navíc ta architektura je fascinující, je to takový mix bizantského, řeckého, perského a taky benátského stylu.  9/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nádherná země! Opravdu pěkný dokument, akorát mi tam chyběli popisky měst, ze kterých dané záběry jsou. Vypravěč je sice zmíní, ale vyslovují se jinak, než píší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama