Recenze (1 438)
Návrat do budoucnosti II (1989)
Pokračování je stejně dobré jako první díl, opět zajímavý příběh s cestováním v čase a skvělí Michael J. Fox a Christopher Lloyd.
Návrat do budoucnosti (1985)
Sérii Návrat do budoucnosti jsem měl v seznamu už dlouho, občas jsem pár scén zahlédl v televizi, ale nikdy jsem to neviděl celé. Až teď v roce 2024. Věděl jsem, že toto téma filmu se mi bude líbit a to se mi také potvrdilo. Skvělý děj, výborný Michael J. Fox s Christopherem Lloydem a povedená hudba dělají z tohoto filmu výborné sci-fíčko. Kdybych to viděl v roce 1985, kdy film vznikl, byla by to pro mě naprostá pecka a asi bych dal 5*, ale v dnešní době je to film na 4*.
V nepřátelské zóně (2024)
Velice milé překvapení, jedná se opravdu o super akční film, který vás po celou dobu udržuje v maximálním napětí, jak to nakonec dopadne, zda hlavní hrdina (hrdinové) přežijí. Russell Crowe je perfektní v roli operátora dronu letectva a mezi vojáky najdeme známé herecké esa jako Liam Hemsworth či Milo Ventimiglia. Za mě parádní akční kousek.
Můj kámoš špión: Věčné město (2024)
První díl byl naprosto fantastický, bohužel pokračování se tolik nepovedlo. První půl hodinu to byl takový dětský film, kdy škola jede na výlet do Itálie a JJ tam jede jako dozor. Pak začala trochu nějaká akce a začalo to být mírně zajímavé. Ale kazily to příběhové nelogičnosti, např. když vždycky v poslední vteřině před smrtí se objeví zachránce, nebo že jsou vždy u zaparkovaných aut či motorek klíčky v zapalování. Celkově tedy neurazí ani nenadchne.
Občanská válka (2024)
Téma filmu bylo zvoleno dobře, kdyby z toho tvůrci udělali akční film s pořádnou dávkou akčních scén, tak by to bylo fajn. Jenže oni z toho vytvořili film o reportérech, a ty jsou pro mě vždycky nudné.
Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)
Stejné hodnocení jako u prvního dílu. Zde se mi líbilo prostředí středověké vesnice a příprava vesničanů na obranu proti armádě Mateřského světa. Ale jinak je to pořád průměr, jak vizuálem, tak příběhem.
Můj kámoš špión (2020)
Tak tohle je bombastická komedie. Neskutečné množství vtipných momentů, je zde i akční a romantická dějová linie, skvělý Dave Bautista s Chloe Coleman. Film má naprosto všechno, proto dávám 5*.
To já ne, to on (1980)
Na tento film jsem narazil v televizi, na kterou moc nekoukám, ale zrovna jsem ji zapnul a začínal tento snímek. A byl jsem velice mile překvapen, o jak výbornou komedii se jedná. Pierre Richard zde podává skvělý výkon a po celý film jsem se musel smát. Opravdu doporučuji.
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)
Zack Snyder si natočil vlastní Star Wars. Sehnal si dobré obsazení, Charlie Hunnam i Michiel Huisman zahráli své postavy dobře, akorát Sofia Boutella mi neseděla do role hlavní hrdinky filmu. Co se týče příběhu, tak to hodně připomínalo díl ze Star Wars, ale nebylo to úplně špatné. Každopádně se mi nelíbila grafika, to zobrazení jednotlivých planet se podle mě úplně nepovedlo. Celkově tedy hodnotím jako průměr, avšak na druhý díl se podívám.
Včera, dnes a zítra (1963)
První povídka byla povedená, děj mě velice bavil. Druhá povídka se moc nepovedla, skoro celá se odehrával jenom v autě a šlo jenom o povídání. Třetí povídka byla taková průměrná. Každopádně Sophia Loren s Marcellem Mastroiannim byli fajn.