Reklama

Reklama

Doktor Mozek

(seriál)
Trailer
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
Jižní Korea, 2021, 6 h 3 min (Minutáž: 53–70 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Špičkový neurovědec Sewon (Lee Sun-Kyun) utrpěl příšernou osobní tragédii. V zoufalé snaze odhalit, co se stalo jeho rodině, provádí „mozkové synchronizace“ s mrtvými a hledá vodítka v jejich vzpomínkách. (Apple TV+)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (7)

Doktor Mozek (2021) 

Neskutečně luxusní záležitost. Jak příběhem, tak svým zpracováním. Především z důvodu postupu informací ohledně všech postav a toho, jak to postupně mění jejich charakter. Stejně tak celá ta myšlenka se synchronizací mozků, přičemž je tady zpracována ta varianta, kdy lze dobrou věc zneužít ke špatným věcem. Moc fajn je, že všechno drží pohromadě a dává smysl. Stejně jako postupná změna žánru, kdy od lehkého sci-fi námětu v kombinaci v detektivkou se seriál přesune do thrilleru, aby se všechno zakončilo jako hutný scífko s dost drsnou koncovkou napínavou jako kšandy. A samozřejmě s trochu toho osobního uvědomění, co je v životě důležité. Nebudu lhát, na konci jsem vynadala svojí televizi. Což je u mě známka největší kvality. Byť...kdo viděl, chápe proč...takže trochu nefér, že? ()

Kapitola 1 (2021) (E01) 

Přiznám se, v první polovině jsem se trochu pod náporem informací lehce ztrácela. Jenže potom v druhé polovině se mi trochu (trochu víc rozsvítilo...před použitím zatřepat) rozsvítilo. Takže jo, ten nápad je moc fajn. A zatím si nejsem jistá, zda mi ta odtažitost je příjemná nebo nepříjemná. Protože je jasný, že tohle bude časem ještě víc osobní než osobnější může jenom být. Přeci jen.. následky propojení mozků, že... ()

Kapitola 2 (2021) (E02) 

Zmatený úvod mám za sebou a konečně je na řadě pořádná jízda. Protože tady se už začíná pořádný vyšetřování. Navíc v kombinaci dost ujetých (pro ostatní) situací, protože Se-won ví věci, které by vědět neměl a vybavují se mu vzpomínky v místech, kde by neměly. Ale třeba mu někdo uvěří. Že není blázen... ()

Kapitola 3 (2021) (E03) 

...možná proto ani nebylo moc ujetý to uvědomnění ze začátku dílu. Trochu to sice nakrne, tohle zjištění o novém vyšetřovacím parťákovi. Kdo doopravdy je, ale hned na to věci naberou až tak moc rychlej spád, že i mrtvá kočka na stromě by to nestíhala. ()

Kapitola 4 (2021) (E04) 

Tak tohle bylo strašně napínavý. Jako fakt hodně, protože konečně přišly i nějaké ty odpovědi, a o to je všechno mnohem víc napínavější. A smutnější, čeho všeho jsou některý lidi schopný. Jako bude to ještě hodně dost drsný... ()

Kapitola 5 (2021) (E05) 

A konečně je pravda venku. (Skoro) všechna. Bolí, je šílená a drsná, ale dává smysl. Závěrečná část naprosto luxusní. Jenom bylo jasný, že tímhle způsobem se Se-won zbytek nedozví. Neměl by, přesto to zkusil. Ach jo :( ()

Kapitola 6 (2021) (E06) 

Přesně tak, přišla velká oběť, aby i zbytek pravdy vyšel najevo. Přestože zhledem k tomu, s jakou sebrankou magorů jsme se seznámili, tohle bylo byla jenom kapka v moři. Zbytek dílu a především zpracování finálního "souboje" na jedničku. Až na úplný konec, no :( ()

Reklama

Reklama