Reklama

Reklama

Shanghai jiaqi

všechny plakáty
Tchaj-wan / Hongkong, 1991, 100 min

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj americky vnuk je film, ktory roku 1991 natocila hongkongska reziserka Ann Hui. Tempom je to slusny film, kulisy na urovni, rezisersky vycibrene ... mozno trochu komorne pobcas a cervena knihovna, kazdopadne prudko pozeratelny film : 77 % ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Šanghajské prázdniny (Shanghai jiaqi) mají dost rysů pozdějších filmů režisérky Ann Hui. Stejně jako v "The Postmodern Life of My Aunt" (TPLOMA) a "The Way We Are" zde figuruje vztah mezi mladistvých a člověkem starší generace. Narativně je to film přímočarý, tedy dost odlišný od TPLOMA, bližší komornějšímu "The Way We Are" (i když tam se možná o žádném "příběhu" mluvit nedá). Děj je zasazený do Šanghaje (stejně jako TPLOMA), tematizuje rozpor mezi generacemi a kulturami - kapitalistickou Amerikou, odkud přijíždí vnuk Tony, a socialistickou post-maovskou Čínou. Proměna Tonyho, který se vyrovná s životem v Šanghaji a nakonec si ji zamiluje, je sice trochu triviální ale uvěřitelná. Velké psychologické drama tento film není, ale je svým způsobem okouzlujícím pohledem na krize všedního dne podobně jako "The Way We Are". ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Prostý život kdesi na předměstí Šanghaje, hromadné cvičení podle rozhlasu aj. uvědomělé činy postmaoistické Číny a do toho se tam ocitne malý vnuk z Ameriky telefonem si stěžující, že tam nemají záchod. Ale zvykne si... ()

Reklama

Reklama