Reklama

Reklama

Amina: Bojovnice

  • Nigérie Amina
Nigérie, 2021, 105 min

Režie:

Izu Ojukwu

Hrají:

Lucy Ameh

VOD (1)

Obsahy(1)

V 16. století musí Amina využít svoje velitelské schopnosti a bojovou taktiku, aby ubránila rodinné království Zazzau, dnes známé jako Zaria v Nigérii. Podle skutečnosti. (Netflix)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak si zoberieme do úvahy fakty, že film natočili v Nigérii a má reflektovať ich históriu, tak hovorím prečo nie, je to natočené dobre, s citom pre minulosť a ich tradície. Súhlasím s tým, že je to v určitých chvíľach natočené ako rozprávka alebo legenda, niekedy mi to pripomínalo Sandokana alebo taký podobný štýl. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

I přes nízké hodnocení jsem se na to podíval a minimálně mohu říci, že to je zajímavé. Jiný filmařský jazyk, herecké výkony, které by neafričan označil za amatérské, nicméně africká mentalita je jiná, takže jsou amatérské jen trochu a někdy - Nigérie prostě není země s rozvinutým filmovým průmyslem. Na druhou stranu je to zajímavé ve více ohledech. Víra v kouzla (přičemž to není pohádka - afričané v kouzla doopravdy věří), prostředí, společnost (vlastnictví otroků), děj, který není pohádkový ani trochu a pro člověka neznalého nigérijské historie se vyvíjí nečekaně. Kolik známe filmů ze středověkých afrických království? ■ P.S. Víc by se mi líbilo, kdyby to namluvili ve vlastním jazyce, ale vím, že globálně budu s tímto názorem v menšině. ■ Trailer vypadá akčnější, než film doopravdy je. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatný film. Dobrodružný, stylem podání to chvílemi vypadá jako pohádka, i když je to podle skutečnosti. Jediným nedostatkem ke zdolání vyšší příčky je podání bitvy, kde je zanedbaný kontakt a "krvavý" efekt. Ale chápejme, že s tím na plátně Nigerie nemusí mít zkušenost. 68%. ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy podle skutečných událostí, ale tohle mě příliš nezaujalo. Kdyby se jednalo o snímek natočený před 40 lety, pak OK, ale dnes už bych od Netflixu čekal víc. Ale alespoň díky filmu vím, že v 16. století žila v africe nějaká Amina, která uměla anglicky mnohem lépe než já :-) Možná kdyby se filmaři rozhodli divákovi dopřát autentičtější Afriku a nechali podstavy mluvit jejich mateřskou řeči, bylo by na filmu alespoň něco skutečně zajímavého. ()

Reklama

Reklama