Reklama

Reklama

Tip a Tap

(seriál)
  • Česko Příběhy Tipa a Tapa (více)
Animovaný / Rodinný
Belgie, 1971, 3 h 2 min (Minutáž: 7 min)

Režie:

Ray Goossens

Scénář:

Raoul Cauvin

Epizody(26)

Obsahy(1)

Roztomilá a neposedná štěňátka Tip a Tap vyvádějí různé veselé kousky, kterými baví malé diváky. Dělají však trochu starosti hodnému strýčkovi Fidovi. Nechtějí si čistit zuby, honí krtka, který ničí strýčkovu zahrádku, učí plavat malou kachničku a zlobí pana havrana. Tip a Tap se stali hvězdami v hodině Večerníčkova vysílání a stejně tak i pozdrav, kterým končí každá jejich veselá příhoda: "Dobrou noc, strýčku Fido! Dobrou noc, děti!" (Fary)

(více)

Recenze (108)

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se mi tento večerníček líbil, když jsem byla malá, ale nějaké přílišné nadšení si nepamatuji - samozřejmě mimo závěrečné scény, které se nemohu nabažit ani dnes:-) Takže z nynějšího pohledu jedna hvězda za konec, jedna za nezapomenutelného pana havrana ("Sousede, já létám!!!!" "To je toho, já také kolikrrrrát létám a nekřřřřičím prrrrroto na celý les! Tolik povyku prrrrro nic!":-D), kterého zkrátka miluju. A třetí hvězda... Prostě je to večerníček:-D Jinak animace mizerná, příběhy nic moc - ale zase pro děti mívají nějaké poučení... ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Miloval jsem tuhle nebysky líbeznou a sladkou, hladkou pohádku od pane Goossense. Jak krásný a sladký a panovačný jen Fido byl. Museli si Tip s tapem čistit zoubky a nemohly ani honit toho krtečka po zahradě. Musím zde oslavit uživatele Faryho, který napsal obsah. Je to ten nejlepší obsah, jaký jsem měl možnost přečíst za svůj život. Krásně dětstky mě rozesmál svým sladkým a hloupoučky miloučkým projevem. Tímto si ho zařazuji do svých nejoblíbenějších. Tento seriál se nedá s ničím srovnávat. Buď se vám líbil, nebo jste nikdy nebyli děti. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Bez Moučky by to možná nebylo ono, ale i tak si moc dobře vzpomínám, jak se mi tomhle večerníčku dobře usínalo...;-) I když to byl v podstatě kolovrátek, Tip s Tapem vstanou, někam jdou, to trvá asi dvě minuty, pak se něco stane během jedný minuty, ve čtvrté minutě přiletí Fido, čapne kluky a v poslední minutě je ukládá do hajan... 5 minut a konec. :-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na Slovensku v dabingu exceloval MARTIN GREGOR ako strýko Fedor. :-) Ale vidím, že viac pamätníkov žije v ČR. (18.4.2006) --- Musím poľutovať dnešné deti. TV MARKÍZA totiž predabovala tento kult a všetky postavičky "namluvil" PETER RÚFUS. Ako Tonyho Soprana ho mám rád, ale toto fakt nezvládol. AMEN (28.9.2006) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy se zahraniční animovaný seriál úspěšně ujal mezi československou večerníčkovskou produkcí, a vzhledem k tomu, že po desítky let byl tenhle belgický kousek prakticky nedostupný, je jeho hodnocení do určité míry ovlivněno nostalgií, možná i legendou. Jednoduché výtvarné pojetí i scénáře jednotlivých dílů ho sice neřadí mezi špičku animované tvorby, nicméně svůj půvab pro nejmenší bezesporu má a především se může chlubit výborným českým dabingem, kdy Janoušková, Moučka i Filipovský odvedli úžasnou práci. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • František Filipovský nadaboval postavu havrana, v titulcích však uveden není. (M.B)

Reklama

Reklama