Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Bylo to oficiální předtím, nyní je to ještě oficiálnější. Korejci jsou novodobí králové zombie žánru. Seriál All of Us Are Dead jsou svým způsobem všechny zombie filmy v jednom. Ale i tak si dokáže po celou dobu zachovat jak napětí, tak i konzistenci ve vyprávění. Stará se jak o rozvíjení jednotlivých charakterů, tak i o rozvíjení vztahů mezi nimi, udržuje si dobrou rovnováhu mezi akčními sekvencemi (které jsou btw ve většině případech skvěle natočené, viz scéna v jídelně) a klidnými/emocionálními scénami. Zároveň celý děj vypráví nejen z pohledu komorního (pasáže ze školy), ale i globálního, čímž divákovi dává dobrý přehled o tom, jak celá zombie apokalypsa vlastně probíhá. Navíc mi celkově přijde naprosto skvělý nápad ono školní zasazení. Tvůrci se tak můžou dosyta vyblbnout s nejrůznějšími nápady, plus samotné postavy tak lépe vyniknou. Co na tom, že občas tam jsou nelogické blbosti, kdy rovně běžícího týpka ze vzdálenosti pěti metrů nemůžou trefit profesionální vojáci se samopaly, vzhledem k tomu, co všechno jinak seriál nabízí, mu to velice rád odpustím. Jeden z nejlepších zombie nářezů, co jsem kdy viděl. A to jsem prosím člověk, co zhlédl všechny Romerovy filmy, plus i všechny série The Walking Dead. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

povedené, ale vzhledem k dlouhé stopáži mi přijde že až moc často vyplňují čas romancí a horrorova atmosfera tak dost upadá. Zombie vypadají dobře, smrti postav jsou víceméně náhodné, takže se člověk dočká i překvapení v ději, resp. to není uplně čitelné, což je na dnešní dobu fajn, na rozjezd za 3*, přidám další jestli se to trochu víc rozjede v dalších seriich (pokud budou) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechcel som moc uverit, ze hlavna linia po prvej epizode sa bude uberat takym smerom v akom sa to dialo este na konci tretieho dielu. A to je maximum casu, co som pri tejto stupidite schopny este investovat a dufat v nejaky logicky zlom. :) Jasne sa ukazalo, ako sa nase, emocne vyprahnute alebo naopak hypersenzitivene a uzasne uvedomele decka, budu v "apokalypse" chovat. Hlupucka amatercina, kde je stale dostatok casu na poctivu teen-dramu a neuveritelnu teatralnost. Dufam, ze divak, ktory videl jediny korejsky serial, Squid Game, ktory vdaka netflixu oslovil americkeho a europskeho divaka, napriek svojej priemernosti a ziskal taky hype, nebude opantany tymto hlbokym podpriemerom. Myslim vsak, ze prave to sa stane. Ze to budu prave tie "sexy" studentske rovnosaty, co v nom prebudza tak silnu afinitu. :) Neodporucam. Kazdy, kto videl aspon par korejskych serialov a nie len ten vyhajpovany, uzna, ze toto je ozaj velmi slabe. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Se zombíky a různými viry se nám poslední dobou roztrhl pomyslný pytel. Asie v tom samozřejmě jede taky a tím nemyslím, to že svým dětem do školy jako svačinu připravují netopýří sendviče. Řemeslně precizní středoškolský apokalypsojd s očividně celosvětovým úspěchem, ale dnes je seriálů jako „vlastenců“ na sociálních sítích a tak to chce víc, než jen ukřičené přebíhání z jedné místnosti do druhé. Zbytečně moc epizod, což se odráží na tempu. Postavy taky žádní velcí sympaťáci, navíc dělající až moc přešlapů. Takže se snažíme přežít, lezeme z učebny do učebny a umíráme a snad moc neprozradím, když přidám, že někteří i přežíváme. No a o čem bude druhá řada? Vlastně si ani nejsem jist, jestli mne to zajímá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak v Království zombie, tak ve Vlaku do Pusanu Korejci ukázali, že se zombíky pracovat celkem umí, bohužel All of us are dead na tenhle trend nenavazuje a není ničím víc než je řemeslně dobře udělanou nudou. Pár dobrých nápadů sice nechybí, ale bohužel nedokáží vyvážit nesympatické postavy a hlavně abnormální zdlouhavost, kdy hluchým míst je tu pomalu víc než samotných nakažených. Být každá epizoda o dvacet minut kratší, nebo kdyby celá série měla maximálně osm dílů s tím že by se eliminovalo středoškolské drama na minimum a trochu se zapracovalo na atmosféře, mohlo to být lepší. Jenže není a těch dvanáct hodinových dílů je strašně moc. Druhou sérii si s chutí odpustím...40% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama