Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Bylo to oficiální předtím, nyní je to ještě oficiálnější. Korejci jsou novodobí králové zombie žánru. Seriál All of Us Are Dead jsou svým způsobem všechny zombie filmy v jednom. Ale i tak si dokáže po celou dobu zachovat jak napětí, tak i konzistenci ve vyprávění. Stará se jak o rozvíjení jednotlivých charakterů, tak i o rozvíjení vztahů mezi nimi, udržuje si dobrou rovnováhu mezi akčními sekvencemi (které jsou btw ve většině případech skvěle natočené, viz scéna v jídelně) a klidnými/emocionálními scénami. Zároveň celý děj vypráví nejen z pohledu komorního (pasáže ze školy), ale i globálního, čímž divákovi dává dobrý přehled o tom, jak celá zombie apokalypsa vlastně probíhá. Navíc mi celkově přijde naprosto skvělý nápad ono školní zasazení. Tvůrci se tak můžou dosyta vyblbnout s nejrůznějšími nápady, plus samotné postavy tak lépe vyniknou. Co na tom, že občas tam jsou nelogické blbosti, kdy rovně běžícího týpka ze vzdálenosti pěti metrů nemůžou trefit profesionální vojáci se samopaly, vzhledem k tomu, co všechno jinak seriál nabízí, mu to velice rád odpustím. Jeden z nejlepších zombie nářezů, co jsem kdy viděl. A to jsem prosím člověk, co zhlédl všechny Romerovy filmy, plus i všechny série The Walking Dead. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se maličko styděla, že se na to vůbec začínám dívat - na zombíky! Ale bavilo mě to. Po druhém díle jsem měla pocit, že už je prakticky vše řečeno a zároveň jsem zjistila, že je přede mnou dílů ještě deset. To mi připadalo neuvěřitelné, co by tam tak ještě chtěli dát.. ale našlo se :). Měla jsem tam pár oblíbenců, kteří docela dlouho přežili, takže bylo komu fandit. Příběhové linky jednoduché, ale dokázaly být silné. Zklamal mě až poslední díl, ten už byl o ničem. Ty závěry Korejcům prostě moc nejdou. ()

Reklama

Hostitel 

všechny recenze uživatele

Recenze nepíšu, ale tady musím přidat svůj pohled na seriál. Část kdy se řeší politika a armádní taktika v případě zombie apokalypsy mi přišla super, cinicky strategická, prostě to vybombili a hotovo, ale ta větší část s děcka co se chovají naprosto nelogicky, to byl pro mě nářes co jsem nedával. Hodně mě to sralo. Příklad: Zombík pod piánem, stačilo mu dát do držky nohu od židle a na židli si sednout, možná by se postavi v místnosti vyspaliů. Dětské postavy vůbec neřešili věci jako improvizované zbraně, to jen ta jedna skupina s lukama, která zase měla tlusťocha co se bodl do břicha, ale nemohl chodit a top nelogika mi přišla když ten fotr zachranář dal svoji brokovnici nějakýmu magorovi na ulici a radši v zombie apokalypse sáhl po hasáku. Místy jsem řikal luxus a seriál se mi hodně libil, místy jsem málem zešílel z nelogiky. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Je to dobře provedené ... zpočátku ... ale pak už mě ty studenti začali pekelně lízt na nervy ( dost debilové ) a přišlo mi to už totálně nudné ... chtělo to nějaký zvrat ... nějkou větší akci ... ne že se tam pořád jen koušou ... a taky nechápu ... bacha spoiler ... vyhlásí, že je nebezpečí vysokého stupně a policajti tam nastoupí jen s obuškama a štítama ??? - WTF !!! - to přece nebyla nelegální demonstrace ... ale příliv běhajících zombie ... a proč běhaly jen po silnicích ... už mi to pak lezlo nějak krkem ... končím s tím u pátého dílu ... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak v Království zombie, tak ve Vlaku do Pusanu Korejci ukázali, že se zombíky pracovat celkem umí, bohužel All of us are dead na tenhle trend nenavazuje a není ničím víc než je řemeslně dobře udělanou nudou. Pár dobrých nápadů sice nechybí, ale bohužel nedokáží vyvážit nesympatické postavy a hlavně abnormální zdlouhavost, kdy hluchým míst je tu pomalu víc než samotných nakažených. Být každá epizoda o dvacet minut kratší, nebo kdyby celá série měla maximálně osm dílů s tím že by se eliminovalo středoškolské drama na minimum a trochu se zapracovalo na atmosféře, mohlo to být lepší. Jenže není a těch dvanáct hodinových dílů je strašně moc. Druhou sérii si s chutí odpustím...40% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama