Reklama

Reklama

Plná 6

  • Slovensko Plná 6
Trailer
Česko, 2022, 80 min

Režie:

Adam Sejk

Kamera:

Adam Sejk
(další profese)

Obsahy(1)

Kamil Holán je aktuálně jedním z nejlepších českých motocyklových závodníků na přírodních okruzích. Přestože jeho materiální možnosti a zázemí ani zdaleka nedosahují úrovně světových továrních jezdců, na nejtěžších roadracingových tratích jako je Isle of Man, je schopen se jim vyrovnat. Dokumentární portrét vypráví příběh muže z obyčejných poměrů, který podlehl vášni rychlosti a podřídil jí svůj život i tělo. Plná šest znamená moment, kdy motocykl dosáhne svého limitu a jede na šestý stupeň maximální rychlostí. Znamená vítězství nasednout na motorku a rozpálit to naplno? Pohled do každodennosti extrémního závodníka odkrývá sílu nečekaných podmínek úspěchu. Dokážeme pochopit, co vrcholový sportovec získává nasazováním života a co vyžaduje a přináší překonávání limitů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

k2600s 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nebudu objektivní. Proč? Jezdím na motorce, miluji koukat se na motocyklové závody, miluju RoadRacing a obzvlášť Hořice, kam jsem jezdil už jako malý kluk se svým tátou a dědou. Tenhle film ale ukazuje Kamila, jeho osobnost, rodinu, život a vše kolem, z pohledu ne jen jezdce, ale také z pohledu táty od rodiny. Nečekejte ale výlevy emocí, i když tam samozřejmě jsou, ale není to až na dřeň. Primárně je to o ježdění, o plnění snů, o vůli, odvaze, pokoře a o sebezapření. Hořice, Pikes Peak a hlavně Isle of Man TT. Za mě úžasný dokument, při jehož sledování jsem měl takřka permanentně husí kůži. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by som bol zvedavý na nejaký dokument v 3D, tak voľba by bola jasná. Plná 6 ponúka (takmer) POV zábery pri jazde na plnú 6 a je to rozhodne zábavnejšie, ako v nedeľu sledovať v telke nudnú formulu. Nejde o klasický životopis, dokonca ani o klasický portrét, ide skôr o dva konkrétne preteky, jeden na ostrove Man a ten ďalší v USA. Len som trochu nerozumel tej disproporcii, asi sa cíti Kamil lepšie na ostrovoch. Ale dočkáme sa aj súkromia, Kamil zvláda tri dcéry, prácu v korporáte a preteky po celom svete, klobúk dole. ()

Reklama

Vyziva 

všechny recenze uživatele

Za mě jen lehce nadprůměrný dokument, který by určitě mohl nabídnout víc a vzhledem k současnému hodnocení 86 procent na CSFD i lehké zklamání. Kladně hodnotím kameru, střih, zvuk a obecně řemeslně je film natočen parádně. Ale chyběli mi faktické informace. Na čem Kamil jezdí, kde trénuje a jak, jakých dosáhl výsledků, na jakých závodech. Chybí jakýkoliv vývoj postavy, výsledků i časová linie. Dokument se hodně soustředí na rodinu Kamila a v této rovině je plytký. A dá se vyjádřit větou (se vší úctou k panu Holánovi) Kamil chce jezdit, tak jezdí. Bavili mě Kamilovy postřehy ze závodů na Isle of Man TT, ačkoliv atmosféra těchto závodů (a ostatních taky) by šla zachytit mnohem lépe. Přesto je shlédnutí filmu pro fanoušky závodů na přírodních okruzích povinností. 60%. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje fenomén silničních motocyklových závodů.  Ve filmu je na můj vkus až moc popisnosti skrze voice overy, než abysme informaci dostali v obrazu. Jsou tam nicméně skvělé kontrasty běžný život VS vzrušující závodnický život a konflikty jako finance VS motorky nebo rodina VS motorky. K té rodině se ale vracíme moc často až jsem se u toho i nudil. O to cenější jsou ale pak záběry z Hořic (komentátorům bych přidal titulky nebo zvukově dočistil-takhle to byl mostly jenom nesrozumitelný řev) a pak také climax celého filmu ISLE OF MAN, kde si můžete vychutnat ty dechberoucí "plná 6" first person záběry. Kameru bych taky pochválil za ty šťavnaté ůvodní záběry a golden hour závěrečnou sekvenci. Někdy tam docházelo k opakování informací - když Kamil popisuje že je v jiné dimenzi na motorce je cool, ale nepotřebuju to slyšet 2x (na Manu a pak někdy ke konci). Film bych neotvíral sekvencí s dětmi, protože ten film je o motocyklových závodech (Plná 6), takže bych spíš vytvořil háček z části těsně před startem závodu na MANu, potom bych vysvětlil všechny ty sračky okolo a pomalu teasoval ten MAN, protože to je nejlepší a nejzajímavější část filmu, po manu bych dal bouračku, pak ten závod v Americe-pokud teda chceme dodržovat tu chronologii (cool by byla nějaká infografika-časová osa-umístění-jaký je to závod-jak se umístil) a k dětem se sněhulákem se nevracet-protože to je úplně weird random rámec který nevím proč tam je. Skvělé byly foundfootage old school záběry, škoda že jich nebylo víc nebo tam nebyly častěji jakožto ilustráky. Nicméně mám velikou radost, že film vznikl a mnohokrát za něm tvůrcům děkuji. Veliká škoda že není ve více kinech - jel jsem za ním až do Třince, ale worth it. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Mňa ako nefanúšika motoriek tento dokument obsahovo prakticky minul. Čo som si ale užíval, bolo to moderné spracovanie s krásnymi zábermi a dobre rozpracovanou psychológiou jednotlivých účinkujúcich, kde trefne a detailne vidieť pohnútky, myšlienky aj pocity najmä hlavného hrdinu. Tú štvrtú hviezdu dávam za perfektné zábery priamo z jazdy. 70 % ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama