Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cookovy ostrovy

(série)
  • USA Cook Islands
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Obsahy(1)

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Moje jednička v Survivorovi, která i po desítkách dalších sérií nemá konkurenci. Famózní cast, provokativní rozdělení na čtyři etnika, krásné prostředí, zajímavé a napínavé soutěže, složitá strategie a zvraty. Ne, tady nechybí opravdu nic. Tolik oblíbenců jsem v žádné jiné sérii neměl. Cookovy ostrovy mají opravdu obsazení na úrovni all-stars. Vidět zrod největší hvězdy Survivora je skvělý zážitek. Ozzy hraje prim hned od začátku a kouzlí na všech frontách. I klasičtí záporáci jsou tak dobří, že vás vlastně štvou jen minimálně. Říkal jsem si, že kdyby donutili Yula použít skrytou imunitu, tak by to bylo ještě zajímavější, ale to už bych chtěl asi moc a hlavně by nemohl vzniknout příběh legendárního kmene Aitu, který ustál dvojitou zradu. Sakra, mrazí mě i teď, když to píšu. Prostě nejlepší série! Ve finále jsem sice fandil Ozzymu, ale Yul si to rozhodně zasloužil. Favorit: Ozzy, Oblíbenci: Parvati, Candice, Yul, Cao-Boi, Adam, Nate, Cecilia. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

20 soutěžících, 4 kmeny, 39 dnů na pustém ostrově a já přikurtovaný jeden den k obrazovce. Po několikaměsíčním koketování s myšlenkou návratu do světa Survivoru jsem využil nemoci a na ochutnávku si vybral jednu z prověřených sérií této show. No a jednoduše se od toho nedalo odtrhnout. Nutno dodat, že Survivora jsem naposledy viděl před nějakými devíti desíti lety (prostě v době, kdy to běželo na Nově) a některé vzpomínky jsem měl trochu zidealizované. Například se mi zdálo, že se v prvních třech řadách tolik neintrikovalo (nebo se s tím přinejmenším nezačínalo hned v první epizodě), na druhou stranu to tuhle sérii oživuje a dělá ji tak zajímavou. Výběr účastníků se podle mě podařilo skvěle vybalancovat, a i když jsem měl od začátku pár oblíbenců (Yul, Jonathan, Cao Boi), potěšilo mě, že se k nim v průběhu soutěže nabalovaly i další osoby (zkraje nesympatický Ozzy si mě získal svými schopnostmi a férovým jednáním). Stalo se nevyhnutelné, rozhodně jdu i do ostatních sérií. // Už je to nějaká doba, co mám za sebou všechny série Survivora i The Amazing Race, takže jsem se rozhodl vyplnit si čekání na nové epizody opáčkem pár dílů Cookových ostrovů. No co myslíte? Zase jsem u toho zůstal přilepený až do konce. Podle mě se tady vážně objevila ta nejsympatičtější sebranka trosečníků a i ti největší otravové a truhlíci tu byli mnohem snesitelnější respektive nechtěně zábavnější než ve většině ostatních sezón. Cao Boi je prostě máčo, ale bylo ho tam tak akorát, aby nezačal příliš otravovat. Ozzyho arogance se tady ještě nedere tolik na povrch, ale při druhém sledování si jí už nelze sem tam nevšimnout (poprvé mi unikla asi i proto, že jsem ještě nevěděl, co bude Ozzy předvádět v budoucnu - s jednou světlou výjimkou v podobě zábavné epizody s imunitou v Mikronésii). Vítěz/ka je nakonec jeden z mých z nejoblíbenějších hráčů vůbec a vedle člověka, který ale soupeřil proti bandě idiotů a v zádech měl podobně neschopnou partu, předvedl/a dle mého nejlepší hru v historii Survivora vůbec. 85% ()

Reklama

JuniorSrky 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze všech řad... Mojí nejoblíbenější se stala hlavně kvůli Ozzymu. Obyčejnému klukovi, který věří ještě stále na lepší svět a změnu konzumní společnosti. Dal do toho maximum tělem, srdcem i duší. Yonathanovi, který se projevil jako ten největší hajzl, ale reputaci si u mě vydobyl díky Reunionu, kde měl skvělej proslov a hlavně tomu, jak hrál v Mikronésii. Yulovi, který vynikal nadprůměrnými výkony po všech stránkách, avšak jeho nejsilnější se stala schopnost manipulovat, ipřesto si ho vážím za jeho promyšlenou strategickou hru a čestnou povahu... Dále můžu zmínit Nata, Cao Boie a další... Prostě bez debat perfektní řada![85%] ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejlepší řada ve který je snad úplně všechno. soutěže jako hovado, športsmen, kterej v soutěžích válcuje všechny (ozzy), cápci, který se mu snaží vyrovnat co to jde (nate, adam), kokety (parvati, candice), krávy (rebecca, jenny), tlustý budižkničemové (sekou, billy), mistrnej stratég yul, pan hráč jonathan a nejlepší šaman cao boi. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejlepší serie, co jsem ze Survivora viděla. Sešli se zajímavé různorodé osobnosti, legendární Aitu kmen jehož příběh o dvojité zradě mě celkem dostal + Ozzy, který předvádí (jako vždy) výkonostně i morálně krásnou hru. Líbí se mi rozdělení soutěží za odměnu a za imunitu,myslím, že to dělá hru pestřejší a nesmím zapomenout na aukci a další zajímavé záležitosti, které se v této sezóně objevily.SPOILER Ve finále jsem to přála Ozzymu. Yul do hry nešel tak naplno a celým srdcem řekla bych a spíš se uchyloval ke slizkým manipulacím i když hodně nenápadně, trochu mi to připomělo hru Roba z Redemption Island i když samozžrejmě do Roba měl Yul daleko a jeho manévry byly hodně nenápadné. Myslím, že celou situaci skvěle popsal Adam v 15. epizodě. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Druhá série, ve které měli soutěžící možnost jít do druhého kmene a zároveň první série, ve které toho dva soutěžící využili. (Zix.)
  • Poprvé byli soutěžící rozděleni do kmenů podle etnického původu. (Zix.)
  • Serie se natáčela u ostrova Aitutaki v souostroví Cookových ostrovů v jižním Pacifiku. (x_silver)

Reklama

Reklama