Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, protože Čína opravdu není lákavým prostředím, a když jsem viděla jak vypadají oba tábory, tak mě to v tom akorát utvrdilo, ale opak byl pravdou. Pro mě snad úplně nejlepší série, co jsem (zatím) viděla. Prozatím snad nejlepší scény o imunitách. Být Jamesem, který se nechá vyřadit, když má dvě skryté imunity, rozhodně bych se styděla, nechápu jak mohl být tak naivní. Jak mě Amanda v Mikronesii nevadila, tak tady bych jí nejradši za ty pohledy profackovala. Vůbec nechápu proč se Denise dostala tak daleko, tu měli vyhodit jako první, snad jedna z nejstrašnějších soutěžících, co jsem kdy viděla. Naopak jsem si naprosto totálně oblíbila Courtney, měla skvělé průpovídky a má můj obdiv, že se dostala tak daleko, protože jsem si původně myslela, že jí vyřadí mezi prvními, ještě, že se to nestalo. Myslím, že je to snad moje vůbec nejoblíbenější soutěžící, možná taky protože má podobnou povahu jako já - taky si pořád stěžuje. Dala bych snad i plný počet hvězdiček, ale kazí mi to fakt, že místo Courtney vyhrál Todd, který mi už ke konci lezl příšerně na nervy tím jak všem nakecával něco jinýho. Hodně silné 4* "Hlasuju pro tebe, protože, když v noci chrápeš, zní to, jako kdyby někdo dusil mrože." ()

Marqta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě trochunadhodnocená serie. Sice se sešlo hodně rozdílných lidí, ale jenom málo z nich se snažilo hrát hru-ať už strategicky, nebo jen podle svého svědomí a možností. Hodně lidí to jenom tak nějak přežívalo a přežívalo. vyhrát si podle mě zasloužili tak čtyřii z nich- James, Frosti, Erik a můj favorit (hned od začátku)- Todd. Dávám slabší tři hvězdičky a to hlavně za Todda (který hrál jednu z vůbec nejlepších her, co jsem zatím viděla a možná bych to přirovnala k Boston Robovi) a Jamese, kteří mě zachraňovali od nudy. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Ze všech řad bez hvězdných obsazení je Čína pro mě především řadou s nejlepším castingem. Z 16 soutěžících mi vadí jenom jeden!!, a to ten, který odejde hned jako první, čili od začátku do konce zaručená spanilá jízda. Po ucouraném zlém Fiji působí energická Čína se svým castem jako zjevení, tím spíš, že hráčů schopných po všech stránkách je tu hned několik, a tak by takřka nikdo z nějaké finálové desítky nemohl být vyloženě odpadovým vítězem. I tak má pro mě Čína dokonale uspokojivý vývoj, protože parta, která má hru pevně v rukách, je snad ta nejsympatičtější trojka vůbec (dvojice prohnaných mastermindů a jedna hláškující mrška). Krom nich jsou tu zábavní protivové, rozjímající taktici, úmyslně prohraná soutěž o imunitu a vůbec je to jedna radost za druhou. Jednoznačně Top 3 sezóna. Vítěz: 5* - dodneška jeden z nejlepších vítězů, silně strategická hra, riskantní a vzrušující, zábavná osobnost a úžasně obhájená poslední kmenovka Top 20: Todd Herzog, Amanda Kimmel, Courtney Yates. Oblíbenci: Peih-Gee Law, Jean Robert Bellande ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historicky poprvé mohl americký štáb natáčet v srdci Číny na tak dlouhou dobu - a tím pádem vznikly naprosto výjimečné exteriéry a odměny za výhru v soutěži (komu se kdy poštěstí mít soukromý piknik přímo na Velké čínské zdi? Nebo si tryskáčem odletět do veřejnosti nepřístupného shaolinského kláštera na soukromou exhibicí bojových umění?). Ale Survivor je především o hráčích - a těch se tu opět sešla velmi pestrá sestava: hrobař James (který započne tradici "the dumbest move ever":D), Misska Amanda s "puppy eyes", ukecaná mrcha Courtney, prolhaná kuchařka Denise (viz aféra na reunion show), arogantní "pokerový profík" Jean-Robert, se kterým si hráli ti ostatní.., "domorodkyně" P.G", panic Erik:D, doposud nejmaldší hráč Frosti.... a malý vychytralý Todd:). Tahle série lehce vybočuje mezi "ostrovními" řadami i díky novým herním zvratům a především neočekávanému vývoji celé soutěže. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně nevím co lidi vede k tomu, že tuto sérii řadí mezi nejlepší. Prostředí bylo sice celkem zajímavý, ale soutěže mi moc zábavný tentokrát nepřipadaly (až na vyjímky samozřejmě). Největším problémem byl ale značně nesympatický cast, především jeho mužská část a značně slizký a úlisný vítěz, vůbec celá finálová čtveřice mi tentokrát výrazně nesedla. Jamese jsem si více oblíbil v mikronésii, to samý platí pro Amandu, ikdyž její hláška "I'm not only ready to bite the apple, I'm ready to make the whole frickin' pie." stála za to. Oblíbené postavy: P.G., Jamie, Erik. 70%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Soutěžící James Clement je považován za nejsvalnatějšího soutěžícího všech sérií. (AlohaAnty)
  • Tato řada má nejmenší věkový průměr soutěžících vůbec - 30,125 let. (Hidan)
  • Séria byla filmována v rezervaci Zhelin. (Attta)

Reklama

Reklama