Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

DonQ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne asi nejslabší série z dosud cca 10-15 viděných. Hvězdní hráči mi nevadí, ale bohužel k nějakému souboji dvou osobností nedošlo vůbec, takže celá tato specialita v sérii přišla vniveč. Co se týká ostrova vykoupení, tak rozhodně bere na atraktivitě a napínavosti soutěže. Zkrátka vyloučení na kmenové radě má znamenat konec a ne tenhle paskvil. Hodně se mi nelíbí casting, protože k dvěma silným hráčům z předchozích řad vybrali skutečně hodně slabou squadru, která celkově zcela propadla. Nebudu spekulovat nad tím, jaký byl záměr TV produkce, ale myslím si o tom své... Rozhodně si nemyslím, že Rob jakkoliv exceloval a předvedl svou nejlepší hru. On totiž skoro hrát nemusel, když měl kolem sebe samé ovce. Takže tahle taškařice je skutečně jen dárek a reklama pro Roba, ale nejde o dobrou zábavu jako v jiných řadách. Jediné co si budu z téhle řady pamatovat pozitivního je agent Shepard, který je fakt cvok a slzy Russella (které snad byly jako jedna z mála věcí téhle řady spontánních). Pro mne tedy velký propadák a už se těším na jiné - lepší řady. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak již bylo řečeno, dokonalá jízda Boston Roba. Soupeře neměl žádného, všichni za ním šli jako ovce, ale on konečně zcela dospěl a došlo mu, že bez dobrých vztahů nemá šanci na výhru. Narozdíl od Russella, který se dvakrát dostal až do konce, ale dostal se tam jenom díky tomu, že naštval úúúplně všichni a každému hráči stojícímu proti němu bylo zcela jasné, že ve finále je to ten nejsnadněji porazitelný soupeř. jen Russell si stále tupě myslí, že je nejlepší na světě, konečně mu tady trochu spadnul hřebínek. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mě bavila svým pestrým obsazením soutěžících. Minimálně polovina z nich měla silný či alespoň zajímavý charakter. Na druhou stranu, výzvy a život tam mi přišel docela pohodlný. Žádné pojídání hmyzu, žádné extrémní podmínky. Proto se soutěžící soustředili hlavně na taktiku, kterou ovšem s nadhledem ovládal pouze jeden člověk. Ostrov vykoupení byl rozhodně zpestřením. Oblíbený kmen: Ometepe. Oblíbení: Rob, Matt, Andrea, Stephanie. Neoblíbení: Kristina. 4,5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z povedenějších sérií. Díky debilitě hráčů mohl Rob rozjet nefalšovanou mafiánskou hru na loutkáře, která mu obohatila rodinný rozpočet. Co lze vytknout je snad pouze to, že bylo dopředu známo kdo kdy vypadne. Nový prvek ostrov vykoupení byla abolutní píčovina. Moc mě potěšil negroidní federální agent Philip, který jediný zajišťoval nějakou zábavu. Zajišťoval ji pouze tím, že svoji černou prdel povyšoval nad všechny prdele ostatní. Každopádně byl fajn prvkem. Něco jako byl Coach v dřívějších řadách. Celkově to budou slabší 3*. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY Při reunionu HvV byl zmíněn nápad na sezónu věnovanou duelu Rob vs. Russell, producenti ten nápad ve 22. sezóně opravdu realizovali, a aby své oblíbence ve hře udrželi víc, v dali vzniknout konceptu ostrova vykoupení. Tam chodí již vyřazení soutěžící, a bojují o návrat do hry. Upřímně přiznám, že koncept Redemption Islandu se mi vůbec nelíbí, ale co se dá dělat. Casting sezóny je až na dva navrátilce a pár výjimek mdlý, a vývoj celé sezóny patří mezi nejpředvídatelnější vůbec. Přesto je výsledný dojem pozitivní hned z několika důvodů. Zaprvé Russell dokazuje, jak špatný hráč je, a ve chvíli, kdy už ho lidi znají, není schopný ve hře vydržet ani deset dní. Zadruhé se Russell po vypadnutí ze hry rozbrečí, což je vyloženě uspokojivá chvíle. No a zatřetí.. Vítěz: 4* - se konečně dočkáváme spanilé jízdy Boston Roba, ve které si BR zaslouženě odnese milion babek. A ne, nepřeklepnul jsem se, ač hrál hru takřka dokonalou po všech stránkách, všichni víme, že hrál se stádem ovcí, a vyhrál až napočtvrté. Ano, sice se skóre 100%, ale získat 100% je na nastavení "easy" mnohem jednodušší, víme? Top 20: Boston Rob. Oblíbenci: Andrea Boehlke ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V této sérii hráli 2 bývalí hráči NFL – v kmeni Ometepe Grant Mattos a v kmeni Zapatera Steve Wright. (Zix.)
  • Natalie Tenerelli se ve svých devatenácti letech stala nejmladší účastnicí soutěže všech dob. (Stanley619)
  • V této sérii se poprvé objevil ostrov vykoupení. (AlohaAnty)

Reklama

Reklama