Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jižní Pacifik

(série)
  • USA South Pacific
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Obsahy(1)

Dvacátá třetí sezóna se opět natáčela na ostrově Upolu v souostroví Samoa. Osmnáct odvážných trosečníků je rozřazeno do dvou kmenů – červeného Savaii a modrého Upolu. Mezi těmito soutěžícími jsou i dva hvězdní hráči z předešlých sérií. Můžeme se těšit na soutěže o imunitu a odměny. Posledních dvanáct soutěžících se sloučí do kmene Te Tuna a od této chvíle hraje každý sám za sebe. Vítěz této soutěže si odnese milión dolarů a titul „Poslední trosečník“. (Deco.20)

(více)

Recenze (80)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery, neboť bez nich by tento text byl jen snůškou vágních vět. V době premiéry jsem bohužel, zřejmě znuděn "zábavností" Russella Hantze a Roba Mariana v předchozí sérii, Survivor: South Pacific vynechal. Navrátil jsem se k němu až nyní, nabuzen výkonem zde vítězné osoby v Survivor: Winners at War. Ve spojitosti s WaW jsem se pak utvrdil v myšlence jak moc mi ve WaW chyběl Cochran vzhledem k tomu, jak moc mě bavil v Survivor: Caramoan. Tady mě bavil taky, ale trochu jiným způsobem. Nejvíce mě bavila Sophie, takže její výsledné umístění jsem jí velmi přál. Příliš mnoho z této série nestojí za zmínku s výjimkou zmíněné dvojice a jejich confessionals (Sophie, Cochran) a pár memetických věcí - absolutní zbytečnost redemption islandu po sloučení, šílená výzva s prasetem s ještě šílenější odměnou a zraněními soutěžících, odměna v podobě filmu a reakce soutěžících na něj (zejména Sophie) a Coachův kult. Celé to beru jako takovou hezkou vzpomínku na doby klidnější - bez prohazování lidí v kmenech nebo bez konstantních honů za hidden immunity idols. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY (SAMOZŘEJMĚ): Dokonalý vhled do nezměrných možností manipulace pomocí náboženství. Je-li každá série Survivoru společenským experimentem, pak South Pacific by měl mít podtitul "Falešnost víry". Můj oblíbený bizarní hráč z Tocantins a HvV Bendží "Coach" Wade tu rozjiždí tak skvělou nábožensky fanatickou hru, že je naprostá radost to sledovat. Chápu proč zrovna tahle řada budí takové emoce, někomu to nemusí být při chuti a už vůbec ne věřícím, ale v jaké jiné řadě uvidíte kmen ihned po výzvě pokleknout vzývat boha, hráče který našel imunitu a tajně si ji schovával, přijít po 6 dnech a předstírat že ji našel na základě boží vůle? Neskutečné! Naboženská zápletka pro mě zcela překonala taktický aspekt hry, který defacto odešel domů s tím, jak Coach ukecal bizarně Cochrana k přejití ("There is a line in the sand" - literally nakreslí čáru do písku). Od té doby už je to jen Válcovačka s velkým V. To co chybí sérii pro mě k dokonalosti je Coachovo vítězství, o které se připraví sám svým debilním slibem Ozzymu, že vezme do finále jen bojovníky a tedy i jeho (proč bys to říkal Coachi, proč proboha), a to že na konci začne věřit svým vlastním blbostem a nehodlá se přiznat že zahrál skvělou hru. Jestli bych někdy měl někomu doporučit sérii Survivora jako náhled do zvráceného světa, vyberu SP. TOP OKAMŽIK SÉRIE: 1) Coach objímající všechny odcházející, kteří na něj zvysoka kašlou a pokaždé ho pošlou někam, 2) Coach tvrdící Brandonovi že jeho vyloučení mu nařídil bůh ve vizi. 3) Dvě první vyřazené říkající při výzvě Coachovi Benjamin, následované hysterickým zachvátem jmenovaného, že mu Coach říkala už jeho máma pomalu když se narodil :D PS: Ostrov vykoupení je tu podruhé a pořád je to stejně k ničemu věc, která jen devalvuje smysl kmenových rad a jen zdržuje od dění v kmeni. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si takhle jednou uvědomil, že už jsem velmi dlouho neviděl nějakého toho survivora, tak jsem si dal takovou příjemnou devíti hodinovku. Série to byla poměrně zajímavá, jinak bych sledování rozprostřel do mnohem více dní. Pokud se nechcete připravit o pár spoilerů, tak je ve vašem nejlepším zájmu přestat číst. Hrozně mě zklamala především vítězka. Hnusná arogantní pokrytecká a hrozně egocentrická čůza si dle mého úsudku vítězství nezasloužila. Vést se celou dobu na něčích zádech a ukrývat se v pozadí jen proto, že si sedla ve správný den ke správnému ohništi se mi jako příliš záslužný čin nejeví. Hrát si poté před porotou na nevinného ublíženého upřímného uplakaného chudáčka, tohle vítězové nedělají. Dle mého názoru si ze třech finalistů zasloužil vítězství psychopat Benjamin. Ani omylem nevěřím, že je takový magor a debil, za jakého se snaží sám sebe prezentovat. Myslím si, že celou dobu si byl moc dobře vědom toho, jaké sviňárny páchá, ale s tím, jak byly rozdány karty se nic jiného hrát nedalo. Mnohem lépe takticky vybaven byl tým Ozzyho. Bohužel udělal jednu zásadní chybu, když postavili taktiku na zakomlexovaném uplakánkovi a jeden po druhým zaslouženě soutěž opouštěli. Nejvíc ze všech jsem přál výhru Ozzymu. Ten je arogantní sice také jako prase, ale alespoň je to trošku opodstatněná arogance. Celá hra se však na fyzičce postavit nedá a Ozzy nepředvedl jediný rozumný taktický tah. V podstatě to pro něj byla taková pohodová dovolená. Jinak takové ty zbytečné postavičky, které mě v soutěži pravidelně nepopsatelně serou povypadávaly hned z kraje, takže se mi celkem příjemně koukalo. Jinak se mi strašně líbilo, jakou si Benjamin vybudoval poslušnou sektičku, díky které úspěšně manipuloval celou soutěž se svým kmenem. Nejvíce mě fascinoval samotný synovec nejlepšího a nejzákeřnějšího hráče v historii pořadu, který se tedy příliš nepostrýcoval. Ten mě bavil ohromně, a proto půjdu s hodnocením poměrně vysoko. Celá série je sice hrozně přímočará a kromě minima zvratů a prezentaci Ozzyho fyzičky toho k vidění opravdu mnoho zajímavého není. Je to ovšem celkem velká legrace. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Téhle série sem se trochu bál, protože ani Coach a ani Ozzy nikdy nebyly zrovna mými oblíbenci. Nakonec se ale na South Pacific dalo koukat a ani Couch mě tentokrát neštval. V celku příjemný cast, akorát nevím, co se v poslední době děje s těmi hráči, že dělaj tak blbý tahy v taktice ?? Se South Pacific jsem ale spokojen, jen vítěz zase není pro mě tou nejlepší volbou. Oblíbení hráči : Brandon, Dawn (((možná Couch a Albert))) ------Nejméně oblíbení: Ozzy, Jimm ()

Pan_Dom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I am very impressed - skvělá myšlenka přiřadit k novým soutěžícím, dva kvalitní, zkušené a divácky nejatraktivnější možné hráče - Ozzyho a Coache. Oba si v minulých řadách něčím prošli, oba byli ošáleni a oba toužili po vlastním vykoupení, což se jim oběma povedlo. Naprosto jim sedla role, kterou měli, a hlavně díky nim byla tato série výborná. Coach jakožto vůdce "sekty" , přinesl hodnoty, které ve většině sérií existovaly možná tak ve slovní formě - čestnost, upřímnost, loajalitu, dokázal, že není nic silnějšího, než pevná a soudržná aliance od prvního dne (a díky tomu možná celý Survivor vypadá velmi jednoduše). Ozzy, mírně namyšlený individualista, který na Ostrově hrál sám za sebe, a poslal domů téměř půlku soupeřů pro změnu dokázal, že on se jako trosečník narodil. K nim přidejme skvělé hráče jako Dawn, Sofii či Brandona, a máme tu 5*. Škoda jen, že nejsou tvůrci více kreativní ve vytváření nových soubojů o imunitu - začínají se až nebezpečně často opakovat... ()

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama