Reklama

Reklama

Kdo přežije - Amazonie

(série)
  • USA The Amazon
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2003

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Jenna Morasca

Obsahy(1)

V pořadí již šestá série, tentokrát z Jižní Ameriky. Natáčelo se v severozápadním brazilském státě Amazonas v okolí řeky Río Negro, která se vlévá do Amazonky. Pro natáčení byla využita soukromá přírodní rezervace Floresta da Vida a zázemí hotelu The Ariau Amazon Towers. (obivan568)

Recenze (76)

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazonie byla zábavná. Rozdělení na muže a ženy ukázalo, že samotné ženy toho nezvládnou tolik jako muži, i když co se týče výzev, to bylo naopak. Soutěž v hádání kosmetických propriet + trhání/přenášení masa byly jedny z nejvtipnějších v Survivoru. Dlouho jsem nevěděla komu fandit, sympatický se mi zdál Dave, i když ke konci to bylo spíš naopak. Matt většinu času působil, jako by byl z jiného vesmíru - tím mi byl asi blízký a proto jsem mu začala fandit. Jeffova závěrečná jizda s urnou mě fakt bavila. :) Každopádně poměr finálových hlasů byl velmi překvapující, myslela jsem, že to dopadne opačně. ()

houdek442 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY. Stejně jako minulá řada (Thajsko), i tato mi přijde velmi slabá, co se náročnosti a hráčů týká. Přijde mi, že soutěžící vůbec neměli nouzi o jídlo a ani výzvy nebyly nijak extra náročné. Drtivá většina soutěžících byla nudná, takže jsem se ke sledování chvilkami i nutil. Perličkou bylo finále, kam se dostali jedinci, kteří si své místo vůbec nezasloužili. Jenna pro kmen nedělala nic a Mattova hra byla o ničem (nehledě na to, že na finální kmenovce řekl, že si své místo vlastně vůbec nezaslouží a ať pro něj nehlasují). Nejoblíbenější hráč: Rob Cesternino. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY........Jedna z mála sérií, která mě nebavila. Na jedné straně nadržení chlapci, kteří nejvíc času řešili, která holka má hezčí prsa nebo zadek. Na druhé straně banda holek, které jako první perou šátky místo stavby přístřešku (pak taky zmoknou že :D ).Dále nás neustále upozorňují na to, jak jsou krásné, mladé ...... Vítězka mě nenadchla, trošku mi vadilo její sobecké jednání (např. aukce - každý soutěžící má nějakého příbuzného či kamaráda, o kterého se třeba bojí, o to není jeho touha po dopisu menší než Jenny). Oblíbenci: Butch, Matthew a Christy ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bacha spoilery! Výborná řada bohužel zakončena finálovým soubojem, ve kterém jsem to moc nepřál ani jednomu finalistovi. Jenna ve hře ukazovala dost často, že moc neví, co dělá, jako když prozradila Davovi vztahy mezi ženským kmenem nebo když si myslela, že má svou čtyřku a začala svou radost dávat hodně očividně a hlavně arogantně najevo. To, je mimochodem, jedna z nejhorších věcí, co jde v Suvivoru udělat, zvlášť když máte přesilu jenom jednoho hráče. Neříkám, že člověk nemůže být arogantní, Survivor může vyhrát jakákoliv osobnost, věci jako arogance a nafoukanost musí ale člověk držet pod pokličkou a pak se třeba vyzpovídat v rozhovorech. Dávat lidem jasně najevo, že my máme počty na své straně, si říká o potíže a ty většinou taky přijdou… Stejně tak snad nemusím říkat, že říct někomu z vlastní aliance, že se chystám hlasovat proti němu ve finálové čtyřce, je dle mého názoru nepochopitelná blbost (to přesně řekl Alex Robovi v oné době, kdy to se čtyřkou Heidi-Jenna-Alex-Rob vypadalo ještě nadějně). Každopádně pokud bych si ale měl vybrat, z finálové dvojky šla Jenna tomu vítězství asi víc naproti. Matthew v podstatě sám přiznal, že je ve sféře mezilidských vztahů bezradný a i když byla prdel sledovat jeho psychopatické tendence, skorou celou hru ale doslova čekal na to, až mu Rob řekne, co má dělat a i když ke konci začal projevovat iniciativu, na získání hlasů poroty bylo už pozdě. Neříkám, že Mattova hra byla úplně špatná, tak jako tak do finále ho to dostalo, já ale prostě preferuji hráče, kteří jsou ve hře strůjci vlastního osudu. Navíc je potřeba si uvědomit, že je rozdíl mezi cíleným nejednáním a neschopností jednat. Co říct k ostatním. Heidi byla z dvojce H+J rozhodně cílevědomější, tvrdší a lepší hráčka, to ale asi dobře viděli i ostatní. Rob se určitě ve hře nenudil a jednoduše řečeno, s ním od jistého bodu (asi od sloučení) stojí a padá celá série. Kdyby se dostal do finále, těžko říct zdali by lidé překonali rozpaky z toho, že byl zodpovědný za vyloučení většiny z nich, každopádně by asi dostal více hlasů než Matt, takže Jenna udělala dobře. Ještě určitě stojí za zmínku Christy, po 26 sezonách pořád jediná hluchá účastnice soutěže nebo Deena, taková ženská verze Roba Cesternina, která se tedy sice nedostala příliš daleko, ale mezi ženami se podle mě ukázala jako nejschopnější, čehož si asi dobře všimnul i Rob. Celkově ale tady můžete vidět velice podařený casting, s naprosto odlišnými typy lidí (ať už sympatičtí nebo nenávidění hodní a směšní) a v neposlední řadě, jedno z nejodlehlejších míst na Zemi, Amazonie (!) kam mě moc mrzí, že se Survivor už nikdy nevrátil. ()

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ultimátní zábava, a to především díky jednomu z nejlepších strategických hráčů a zároveň jednomu z mých největších oblíbenců, Robovi C. Série nabízí vše, co je třeba - od divácky zajímavé lokace, přes výtečné twisty, a to jak ze strany produkce (výběr hráčů do nových kmenů byl mnohem zajímavější, než pouhé náhodné tahání šátků), tak ze strany hráčů (první a doposud (od první až po 26. sérii) jediné, pokud mne paměť neklame, přenechání individuální imunity v rámci strategie, která se posléze vyplatila) po především vynikající casting. A jako sladká třešnička na dortu - jedny z nejvtipnějších zpovědí při hlasování (obzváště díky Robovi). Favorit: Rob; Oblíbenci: Deena, Christy, Matthew; Prudiči: Roger, Joanna. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o první sérii, kdy se kmeny rozdělují dle pohlaví. (obivan568)
  • První série, ve které se soutěžící Jenna Morasca vzdala imunity a dala jí Heidi Strobel. (Zix.)
  • Christy Smith je první neslyšící účastnicí show. (Zix.)

Reklama

Reklama