Reklama

Reklama

Kdo přežije - Amazonie

(série)
  • USA The Amazon
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2003

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Jenna Morasca

Obsahy(1)

V pořadí již šestá série, tentokrát z Jižní Ameriky. Natáčelo se v severozápadním brazilském státě Amazonas v okolí řeky Río Negro, která se vlévá do Amazonky. Pro natáčení byla využita soukromá přírodní rezervace Floresta da Vida a zázemí hotelu The Ariau Amazon Towers. (obivan568)

Recenze (76)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Z oldschoolových řad Survivoru má nejoblíbenější. V souboji pohlaví příznačném pro Amazonku kombinuje drsnou přírodu, nápadité soutěže, nenáviděníhodné charaktery (sexistický homofob Roger, pánbíčkářka Joanna), výborné stratégy, komické magory (Heidi, Matthew), pořádného underdoga a hlavně dramatické a uspokojivé finále. Při dnešních řadách je mi až smutno, že kvalitám Amazonu se ani nepřiblíží. Vítěz: 5* - první vítězství opravdového underdoga, slušná strategie, zajímavá osobnost, ale hlavně... dodneška jeden z nejlepších výkonů na závěrečné kmenové radě (aneb když dostanu hlas i od člověka, co se zapřísáhnul, že udělá všechno pro to, abych nevyhrál, musel jsem sakra udělat něco dobře). Top 20: Rob Cesternino. Oblíbenci: Jenna Morasca, Deena Bennett ()

houdek442 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY. Stejně jako minulá řada (Thajsko), i tato mi přijde velmi slabá, co se náročnosti a hráčů týká. Přijde mi, že soutěžící vůbec neměli nouzi o jídlo a ani výzvy nebyly nijak extra náročné. Drtivá většina soutěžících byla nudná, takže jsem se ke sledování chvilkami i nutil. Perličkou bylo finále, kam se dostali jedinci, kteří si své místo vůbec nezasloužili. Jenna pro kmen nedělala nic a Mattova hra byla o ničem (nehledě na to, že na finální kmenovce řekl, že si své místo vlastně vůbec nezaslouží a ať pro něj nehlasují). Nejoblíbenější hráč: Rob Cesternino. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Abych rekl pravdu, nikdy jsem tenhle styl poradu nepochopil. Je to jeden z tech, ktere me utvrzuji v tom, ze televize je ztrata casu. Koukat na partu mestaku jak stanuji v pralese, lovi pirane, a pak se za trapneho handrkovani kdo je komu blizsi vyrazuji na radoby ritualni pulnocni seanci...znam asi tunu veci, kterymi se da cas vyplnit lip, nez sledovat jakysi posahany socialni experiment v prirode. Nic jineho to totiz neni. Stejne jako "Big Brother", "Vyvoleni"...je to furt o tom samem. Muzou tomu dat prostredi Amazonky, Nilu nebo treba planety Pluto, stejne vzdycky pujde o ty kecy typu "ta krava je moc svalnata, bojim se ji, tak ji chci vyradit." Asi tak. Hodnotim opravdu jen to prostredi, ktere trosku priblizi, jak je to v divocine obtizne. Ale o skutecnem "preziti" v busi/pousti/bazinach existuji mnohem lepsi porady - stale "pro masy" (napr. na Discovery), ale aspon s nejakym navodem jak udelat to ci ono, ceho se vyvarovat, co jist a co ne. Nemusim k tomu mit dva "kmeny", ktere napr. zapaluji ohynky na cas, aby vyhraly lednicku. Bida. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn série, ale jako obvykle, finále jsem nezachápal a vítěz mne naštval. Ach jo, proč to vždy vyhraje ten, komu jsem to vůbec nepřál?:( Smekám před Christy jak si se soutěží poradila i jako hluchá, a kromě toho to byla i s přehledem nejsympatičtější postava série. Btw. všichni tu chválí Roba a jeho strategické schopnosti... no, dle mého si to naopak místy podělal, protože v poslední třetině soutěže začal zbytečně zmatkovat. Oblíbenci: Christy, Butch Neoblíbení hráči: Jenna, Rob, Heidi Kočka série: Jenna ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amazonie je originální především díky rozdělení na kluky a holky. Jeden by nevěřil co taková "maličkost" může udělat. Obě pohlaví se začala chovat úplně jinak. Soutěžící se kvůli tomu zpočátku moc nesoustředili na hru a vypadalo to spíš jako nějaká dohazovací show. Ale časem atmosféra zhoustla a jelo se pěkně naplno. Další série, ve které mi nikdo nevadil. Oblíbený kmen: ani jeden. Oblíbení: Deena, Jenna. Neoblíbení: nikdo. 4* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Christy Smith je první neslyšící účastnicí show. (Zix.)
  • První série, ve které se soutěžící Jenna Morasca vzdala imunity a dala jí Heidi Strobel. (Zix.)
  • Jedná se o první sérii, kdy se kmeny rozdělují dle pohlaví. (obivan568)

Reklama

Reklama