Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cagayan

(série)
  • USA Cagayan
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2014

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Jeremiah Wood, Woo Hwang

Obsahy(1)

Svalovci versus chytráci versus krásky. Je tu další řada drsné soutěže. Tentokrát budou soutěžící rozděleni do tří kmenů: Apari, Luzon a Solana. Soutěžící se musí vypořádat nejen s drsnou přírodou, ale i s nedostatkem jídla a pití. Kdo přehraje, přelstí ostatní, zaslouží si titul poslední přeživší a získá tak jeden milion dolarů? Třicetdevět dní, osmnáct soutěžících a jeden přeživší. Toto je Survivor Cagayan. (reich)

(více)

Recenze (65)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechcete-li se dozvědět, že frajer Tony vyhrál, tak tento komentář přeskočte. Vítězství si samozřejmě zasloužíl, ale to je jasné, protože já bych nefandil někomu, kdo by si ho nezasloužil. Ve finálové dvojici zasedl vedle šikmookého sympaťáka, kterého jsem měl také rád, ale každý z porotců, který měl alespoň trošičku úctu ke hře musel volit zcela jasně. Myslím, že se jednalo o jednu z nejlepších řad celého Survivoru, a to se jednalo o sérii složenou pouze z naprosto nových lidí. Tahle série je tak úspěšnou hlavně díky bezvadnému castingu. V každém kmeni se nacházelo hned několik velmi zajímavých lidí a pevně věřím, že nejednoho z nich nevidím v Survivoru naposledy. Od začátku jsem držel palce policajtovi Tonymu, protože mi hrozně po všech směrech připomínal borce Russela, takže nebyla nouze o hodně špinavou hru s hromadou podrazů, a to mám hodně rád. Za začátku série ovšem vše nasvědčovalo nemalé nudě. Jeden po druhém byl likvidován kmen chytráků, kde jsem měl možnost poznat nejdebilnější soutěžící, jakou jsem za všech 29 řad viděl. Nechápu, jak psychicky narušená negřice může pracovat s jádrem. To obnáší poměrně ostré psycho testy a ona byla psycho každým coulem a já se začínám bát o svoji existenci, jakož i o ohrožení celého lidstva. Tahle série byla v mnoha věcech v něčem první. Vítěz Tony zanesl do soutěže nový super prvek - špionážní budku, ze které naslouchal, co si o něm ostatní povídají. Tohle byla celkem legrace. A dále se objevila zcela nová speciální imunita, kterou bylo možné předat až po přečtení hlasů. Tuhle imunitu samozřejmě našel opět Tony, jako i dvě obyčejné další. Z postav stojí ještě za zmínku Spencer z kmenu chytráků a LJ z kmene krasavců, které, doufám, ještě rovněž někdy uvidím. Sečteno, podtrženo...Super řada a doufám ve více takových. ()

Redi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeffovi se z nějakého důvodu nad hlavou rozsvítila žárovka, a tak po dlouhé době udělal řadu bez navrátilců a jen a pouze s nováčky s počátečním rozdělením do tří kmenů "Beauty vs. Brawn vs. ... ehm... Brains". A já jsem s touto řadou po dloooouhé době nadmíru spokojen. Klady: Je tu spoustu hráčů, kterým se dá fandit a naopak minimum, kteří by byli extra nesypmatičtí = velká procentuální šance se spokojeností s vítezem/vítězkou... samozřejmě nesmí chybět tzv. "getho trash" hráč/hráčka, který/á svými myšlenkovými pochody, výkonem v soutěžích či přínosem pro kmen všechny nesmírně sere - jak na ostrově, tak u obrazovek. Někteří soutěžící jsou nestálí, takže o blindsidy není nouze - přispěl tomu ale asi taky střih, kdy nám nejspíš nebyly ukázány některé rozhodující rozhovory a dohody. Všichni měli dostatek airtimu hned od začátku. Hodně hráčů chtělo hrát = snažili se o strategii. Zápory: Airtime pro faktor přežití (rybaření, lov atd... možná to bylo dáno lokalitou, kde mohli být nějaké zákazy, jak už v některých sériích dříve bylo... do vody nikdo nevlezl, nikdy nesoutěžili o rybářské náčiní, žádná soutěž ve vodě, takže je to velice pravděpobné) se bohužel stále nevrátil. Odměny v soutěžích (výlety a luxus na lodích, letání vrtulníkem k nějakým úžasným přírodním jevům na ostrovech, kalby v lázních na Probstovu kreditku atd. - prostě takové ty záviděnihodné odměny) se nekonají. Pořád jenom nějaké ubohé pikniky, dovoz pizzy na pláž atd. :/ Jinak ale i ty samotné soutěže mě moc nenadchli, ale aspoň bylo několik fajn puzzlů. Velké množství skrytých imunit ve hře. Závěr: Řada, kterou přes své vypsané nedostatky řadím do TOP5 díky svým vypsaným kladům, které se tak často v Survivoru, alespoň v mých očích, nekonají. Nadměrné množství hráčů do nějaké budoucí řady navrátilců (ideálně Heroes vs. Villains). ()

Reklama

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna tohohle vítěze jsem vůbec nechtěl. Hrál hodně podobně jako Russell, neříkám, že je to špatně, ale oba dva mě neskutečně srali. Rozdíl mezi nima je ten, že Tony vyhrát dokázal a Russell ne, takže myslim, že Tonyho uvdíme ještě minimálně jednou v nějaké All Stars sérii. Ale hrál dobře, to jo.. Víc jsem to přál Tashe, Spencerovi, nebo klidně i Trish.. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Pro mě výborná série. Prakticky každý díl mě napnul na následují a ten většinou nezklamal. Jako divák jsem si nemohl přát nic lepšího. Je pravdou, že co do kvality hry asi nevyhrál ten nejlepší z celého castu (souhlasím, že tou byla jednoznačně Trish), jenže díky paranoidnímu "pokladu" jménem Tony a pro mě sympaťákovi Spencerovi, byla tato série opět po delší době velmi příjemná zábava, která ji notně vytrhla z šedého průměru posledních sérií. A za to jsem skutečně rád. Oblíbení hráči: Spencer, Tony, Tasha ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

uuf, zapomněla jsem napsat komentář. Spoilery: Takže, rozdělení kmenů Brains x Brawns x Beauty mi moc nevyhovovalo. Plus za to, že byli obsazeni nováčci. Nemám ráda Jeffa Probsta ani idol se speciálními schopnostmi a na Blood vs. Water se netěším. LJ měl nastřelené vlasy? Tony mi děsně připomínal Phillipa. Opět mi scházel běžný život v táboře, rozdělávání ohně, lovení ryb atd. Myslela jsem, že je Kass hustej stratég, ale její vztyčený prostředníček mě přesvědčil o opaku. Vítěz hrál dobrou hru, přesto jsem mu nefandila, protože tenhle styl ráda nemám. Takže můj hlas by dostal Woo, protože mi byl alespoň sympatický. Favorita jsem neměla, vadili mi všichni. :) Odchodu Lindsey a L.J. mi bylo líto. Tasha byla šikovná. Reunion - totální úlet, voják z Afghánistánu, dětičky, přehrávající a přehnaně účastný Jeff. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (5)

  • I po konci natáčení Survivor: Cagayan zůstaly Tony Vlachos a Trish Hegartyová velmi dobrými přáteli. (Roby)
  • V této sérii mohli soutěžící najít super tzv. super skrytou imunitu, která se dala použít po přečtení hlasů. Po prvé od Kdo přežije: Cookovy ostrovy (od r. 2006). (Zix.)
  • První série, ve které byli soutěžící rozděleni podle svých předností – síla, mozek a krása. (Zix.)

Reklama

Reklama