Reklama

Reklama

Kdo přežije - Worlds Apart

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Obsahy(1)

Reality show Survivor (Kdo přežije) se díky své napínavosti a nevyzpytatelnosti dostala k neuvěřitelné 30. sérii.
Survivor se již počtvrté (Survivor: Nicaragua, Survivor: Redemption Island a Survivor: Juan del Sur) vrací do San Juan del Sur v Nikaragui, kde se odehrávala i minulá série.
V této sérii nás čekají úplně noví soutěžící, kteří budou rozděleni do tří kmenů po šesti hráčích. 30. série je od ostatních specifická tím, že trosečníci jsou rozdělení do kmenů podle životního stylu. Masaya ("White Collar" - pracující v korporacích na těch nejvyšších pozicích, tvoří pravidla), Escameca ("Blue Collar" - tvrdě manuálně pracující, řídící se pravidly) a Nagarote ("No Collar" - rebelové, svobodomyslní, neřídící se pravidly).
Který trosečník zvládne nejlépe pravidlo Přelsti, přehřej, přežij a jak zakončí nestárnoucí Jeff Probst větu „The winner of Survivor: Worlds Apart ........"? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: Myslím, že se jedná o jeden z nejlepších castů z posledních sérií. Skoro všichni byli něčím výrazní hned od začátku a navíc to byla řada plná hráčů, takže blindsidů tam bylo požehnaně (vlastně už od začátku). Pár kmenových rad mě nepřekvapilo, ale u většiny jsem opravdu do poslední chvíle vůbec netušila, kdo vypadne. Jak série mířila ke konci, tak mých favoritů ubývalo (Joe, Jenn,..) a v soutěži zůstávali ti otravnější (Dan, Rodney a hlavně 'mrtvá ryba' Will). Avšak i přes nedostatek oblíbenců jsem se naprosto nenudila (Rodney a jeho nejhorší narozeniny - priceless). Finálová trojka byla hodně dobrá (teda až na 'mrtvou rybu', ten měl vypadnout už dávno, vůbec nechápu co tam dělal) - ale zase jsem to vzala jako hezký symbol, jeden white collar, jeden blue collar a jeden no collar. Mike si vítězství rozhodně zasloužil. Byla jsem ale dost překvapená, že taková Carolyn dostala jen jeden hlas, což o to, byla dost nesympatická, ale hru hrála sakra dobrou, čekala jsem to na vyrovnanější boj mezi ní a Mikem. A jak jsem Shirin ze začátku nemusela, tak musím přiznat, že bez ní by to nebyla taková zábava, jsem docela ráda, že se vrací příští sérii. Když to vezmu zkráceně - jedna z nejlepších sérií poslední doby. 5* ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes jsem shlédl 11. epizodu. Co se týče soutěží, konceptu hry a odměn je to parádní sezóna, baví mě návraty starých dobrých soutěží a hodně pozitivní jsou drobné malé inovace v samotné hře - výhody a možnosti výběru pro hráče. Otevírá to víc prostoru pro taktizování. Obsazení mi ze začátku přišlo dobré, měl jsem hned ze startu několik favoritů. Rozdělení týmů na businessmany, dělníky a hipíky" je taky fajn, další zajímavý sociální experiment, který Survivor nabízí a hlavně na začátku toto rozdělení hrálo roli v událostech v sérii. Nicméně mí oblíbení hráči už odešli všichni a to mě mrzí, v 90% případech mojí favorité vydrží, alespoň do finální pětky a považuju zbylou sestavu za 6 blbců a 1 skutečného hráče. Ale to je pouze moje osobní averze vůči některým. Tak doufám, že nebudu rozmrzelej z finálního vítěze, i když stát se může všelicos, protože -a to se musí nechat- série měla pár dobrých blindsidů a zvratů. Takže se těším na finále a dávám 4 hvězdičky, měnit asi nebudu. Všechny série Survivora mají ode mě 4 hvězdy a těm nejoblíbenějším dávám 5. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osekaný Reunion, který se zvrhnul vlastně jen v řešení sprostých slov, ještě nekazí pohled na tuhle sérii. Jednoznačně jedna z nejlepších od dob Samoy. Dal bych jí asi těsně pod úroveň famózních Filipín nebo Cagayan, ale určitě si zaslouží vysoké hodnocení. Nenudil jsem se ani trochu, bezvadný byly soutěže a všichni tři finalisti měli něco do sebe, což už jsem dlouho nezažil. BTW: Casting do Kambodži vypadá doooooost dobře !!! A konečně nová lokalita, jupí !!! 90% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// PLUS: rozdělení do tří kmenů podle profese a smýšlení, z nouze vytvořený (anti)hrdina Mike, kterému nezbývá než fandit, některé kmenovky byly fakt skoro top, je fakt, že několik hráčů se tu projevilo, hlavně z kmene "kravaťáků", z počátku velice sympatický kmen "sluníčkářů" (No Collar) MÍNUS: podle mě zase nepovedený cast, banda "workáčů" (Blue Collar) jak jsem jim já říkal byla fakt na ránu, nechtěl bych být mezi nimi, moji favoriti vypadli příliš brzy (např. So)/// Shrnutí: Výjimečně nadšení ostatních uživatelů nesdílím a nebýt přerodu v poslední třetině, tak bych vážně neměl komu fandit. Navíc slizký Dan, hloupý Rodney a úlisný Will, hlavně u toho posledního nechápu, jak se dostal tak daleko. Ještě jsem fandil Jenn a nakonec i Tomu Joeovi, která ještě dostane příležitost./// Celkem 63%/// ()

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta premisa byla super - no collar, white collar, blue collar. A první díly měly velký potenciál, ale pak se to zvrhlo, když se ukázalo, jak stupidní ti lidi jsou. Fakt jsem měla chuť přetáhnout je všechny větví. Větina z nich se dá akorat popsat jako sexističtí ignoranti a pokrytci. Nakonec začnete fandit i tomu, koho jste na začátku nesnášeli, protože byl tím nejmenším zlem a nakonec si to přece jen zasloužil. Nicméně další sezóna vypadá zase parádně. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • V této řadě spolu hrála dvojice, ze které se 4 roky po natáčení staly manželé. Jedná se o Joe Anglim a Sierra Dawn Thomas. (blazma)
  • Kmen White Collor měl žluté šátky. (Zix.)
  • Nina Poersch je druhá neslyšící soutěžící ve hře, první byla Christy Smith v Kdo přežije: Amazonie (od r. 2003). Nina ovšem narozdíl od Christy ztratila sluch až v dospělosti. (Zix.)

Reklama

Reklama