Reklama

Reklama

Kdo přežije - Kaôh Rōng

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2016

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Scot Pollard, Joe Del Campo

Obsahy(1)

Fenomenální reality show Kdo přežije s nestárnoucí ikonou této show Jeffem Probstem nabízí svou 32. sérii, která se odehrává v náročných podmínkách na ostrově Kaôh Rōng v jihovýchodní Asii. Tato série je jednou z nejnáročnějších sérií, jestli ne tou nejnáročnější vůbec. Trosečníci již podruhé (Survivor: Cagayan, 2014) v historii této show budou rozděleni do tří kmenů podle hlavních předností, kterými jsou síla, krása a chytrost. Který trosečník nejlépe splní nepsané pravidlo soutěže přežít, přelstít a přehrát a zároveň vyhraje 1 milion dolarů? Bude přednost síly opět ta vítězná? 39 dní, 18 soutěžících (3 přednosti) a 1 přeživší. (Radim1.)

(více)

Recenze (38)

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí série nasadila laťku moc vysoko. Svaly, mozek a krása není úplně moje oblíbený téma, protože každej přijde rovnou s nálepkou. Nehledě na to, že někdo tam byl úplně mimo, viz. Alicia u svalů (chudák holka). Tai nám jasně odpověděl proč je v kráse. Každopádně tahle série se nikde nelámala, nebyly tam vyloženě sympatáci ani extra hráči. Dobře Debbie bylo zpestření, i když jsem jí nemusel. Scott s Jasonem klasický duo padouchů, který ale občas jsou potřeba aby to oživili. Do toho Tai a jeho osobnost. Joe absolutní ovce, respekt k jeho věku. Ale prostě nebylo komu reálně fandit. Ať si každej říká co chce, finálová pětka byla tragická obecně. Ono ani nebylo z čeho jinýho moc vybírat. Cyndy, Michelle ani Aubrey mě svojí hrou vůbec neoslovily, ačkoli nějakou na oko hrály. Když už nic tak aspoň je ta vítězka kus. A to i ve hře. Evakuace byly extrém vzhledem k podnebí a Caleb by si určitě zasloužil druhou šanci, to byl válec. Škoda těch twistů u idolů a výhod, nevyužitej potenciál, možná příště. Jindy mám z toho sledování radost, tady jsem se těšil na konec, až tak mě to neoslovilo. Ale to neznamená že to je kdovíjakej propadák, průměr si to furt drží. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je cast, řada na první pohled nesympatických, arogantních a namyšlených idividuí, kteří si myslí, že dokážou všechno a tak vesele na kmenovkách rádi svůj záměr vyslepičí. Začátek byl tragickej, to vám povím. Po pár dílech bych snad dal i odpad. Teď je to už trochu zajímavější. Každopádně ať už vyhraje ze zbývajících kdokoliv, hodnocení určitě nezvednu. Protože spoustu hloupých tahů a soutěží na jedno brdo tuto řadu do nebes nezvednou. Jedna z nejhorších řad vůbec. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Kaoh Rong, sequel k Brains vs. Brawns vs. Beauty, byla od samého začátku avízovaná jako jedna z nejdrsnějších řad, kupříkladu předem bylo oznámeno, že přijde největší počet zdravotních evakuací (čili logicky musely být tři či víc). Spolu s drsnými podmínkami přišla taky celá řada dramatických scén (trojitý kolaps při jediné soutěži). Cast byl z větší části barvitou směskou představitelů jednotlivých kmenů, přičemž jenom minimální množství lidí bylo skutečně trefou vedle, pokud se jedná o alespoň nějakou iniciativu hrát (byť jakkoli špatně) či aspoň bavit. Proto je skoro kupodivu, že se z Kaoh Rongu vyklubala sezóna, která si stěží urve 4*. Sám ani nevím proč, jestli snad sérii uškodily právě evakuace, duo dětinských vylízanců Scot & Jason, které doufám už nikdy neuvidím (ač se domnívám, že alespoň jeden z nich se v nějaké té řadě objeví, když už, tak ať je to Scot, z Jasona mi praská monitor a z jeho keců mi mozek teče z hlavy ušima), a nebo paradoxně fakt, že finálová čtveřice byla jako celek poměrně silná a zasloužilá, zatímco ti odporní a nezasloužilí zmizeli poměrně brzy. Vítěz: 4*. Další paradox, protože za normálních okolností bych za tuhle vítězku byl strašně rád, je mi sympatická jako osobnost, rozumí tomu, jak důležitá je pro Survivora sociální hra, a od nějakého třetího či čtvrtého dílu patřila mezi moje oblíbence (scéna, kde Nick vykládá o tom, jaká je to naivka, a jak s ní bude manipulovat podle potřeby, aby ona vzápětí ve svojí zpovědi víceméně řekla, že mu hraje naivku, aby s ním mohla manipulovat podle svojí potřeby). Dlouhé roky jsem zastáncem toho, že vítěz, ať už je to kdokoli, si výhru jednoduše zaslouží, protože o tom přesvědčil porotu, zatímco ostatní finalisté to nedokázali. Viz vítězové sezón 19, 20, 23... U všech těch sezón zřetelně vidím, proč ta "osobnost" sezóny, která by bývala byla očividným vítězem, nevyhrála. Ale u Kaoh Rong, ať si hlavu lámu jak chci, tak na to nepřijdu. Jedna osoba hru imho ovládala strategicky od začátku do konce, budovala vztahy se všemi, bez ohledu na to, jak opovrženíhodně se chovali, válela na všech kmenovkách, včetně té úplně poslední, dokonce i v těch soutěžích byla dobrá, ne že by mi na tom kdovíjak záleželo, a přesto nevyhrála. Nechápu, mrzí mě to, a dvojnásob mě mrzí, že mě mrzí výhra fajn vítězky. Oblíbenci: Aubry Bracco, Cydney Gillon, Michele Fitzgerald, Tai Trang, Debbie Wanner ()

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČTĚTE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ (Spoilers, sweetie). Problém s Kaoh Rong netkví ve vítězi. Podobně jako Tom Riddle i já se snažím ctít vítěze nezávisle na tom, jestli jsem jim fandila já či střih a kamera. Není to ani velký počet evakuací (ačkoliv je všem jasné, že raději bychom klidnou kmenovku než někoho odvolat kvůli infekci či "severe gastrointestinal distress"). Není to ani cast, protože ten nabízí výrazné osobnosti (taková Debbie je hotový zlatý grál, bavili i Scot s Jasonem (Kylem?), slibná je Julie a ráda bych - ke svému překvapení - ráda viděla znovu hrát i Nicka, přinejmenším jeho komentáře v Ponderose mě neskutečně bavily, Cydney si druhou šanci rozhodně zaslouží). Odměny byly poněkud slabší, zvláště v porovnání se Second Chance, ale dejme tomu. Co považuji ale za velký přešlap, je závěrečný twist. V mých očích jde o zradu vůči vypadnuvším hráčům, kteří to dokázali, splnili si jeden ze svých cílů, dostali se do poroty... a pak se nesmí zúčastnit FTC?! Ani tam nemůžou lapět a držet pusu? Když pominu fakt, že FTC dělají především porotci a jejich proslovy a dotazy, že součástí hry každého z hráčů by mělo být nějaké sebeuvědomění, náhled nejen na to, kdo sedí vedle mě, ale i naproti, že jednou je vyřadím já a podruhé mohou zatopit pod kotlem oni mě... Co přijde příště? Russell Hantz jako vítěz Survivoru, protože už je jedno, jak jste se dostali do cíle, hlavně, když tam jste? Oblíbenci: Cydney, Debbie. Zaujali: Scot, Jason, Nick, Julia. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je u pana Probsta zvykem, okamžité recyklování kvalitní tématické řady = šílená nuda. Kaoh Rong měl problém především v mizerném obsazení. Jak jinak si vysvětlit, že "Chytráci" byli opět největší idioti, "Siláci" nejslabší kmen ze všech a "Krasavci" obsahovali vypelichaného starého gay Vietnamce. Bourání stereotypů skutečně nemá sebemenší smysl, v komerční reality-show nemá co dokázat, naopak bojkotuje samotné téma řady. Buďto vytvořím striktně rozdělené kmeny, ve kterých hrají skutečně inteligentní hráči, silní hráči a pohlední hráči, tím zadělám na "zábavu" v podobě střetu stereotypů, nebo se na to zkrátka vyseru. Co se týče osobností, z celé řady mě dokázal získat jen metrosexuál Caleb, který mě nesmírně lidsky bavil tím odrážením ataků nadrženého Gaie. Po jeho skončení mě v rámci mezí bavil jen Gai a tím byl pro mě zajímavým osobnostem konec. Sloučení se pak neslo v klasickém duchu dnešního Survivora, kdy se díky permanentnímu míchání kmenů do sloučení dostanou hráči, kteří by se do něj ve starších řadách dostat oprávněně nemohli. V něm se spojí, vyrazí každého potenciálně silného hráče no a ty se u toho bav, vole! Joe, poslušný pejsek na vodítku s náhubkem v držce překonal ve zbytečnosti i Dana z Nikaragui a zde by naprosto s přehledem seděl ve finále a pravděpodobně skončil druhý, stačilo by mu k tomu se jednou úspěšně vysrat. Tleskám, tomu říkám náročnost taktizování, ze kterého se nám Aubry několikrát emočně zhroutila. Po herní stránce snad nejlehčí řada za poslední roky, kdy většinovou aliancí drtili dva burani a nebýt emočně nestálého Taie, ti dva vyřadí tu absolutní většinu, která je tam nechtěla snad od sloučení. Survivor nám měkne a hráči jakbysmet, počasí pak bere do rukou to, na co produkce rezignuje. Vítěz po objektivních stránkách snad nejslabší za poslední dekádu a dost možná úplně nejslabší ze všech. Jeden herní krok, ve kterém zradím "kámošku" tím způsobem, že hlasuji s většinou, to je výsměch většině předešlých vítězů, kteří se na svůj zisk melounu museli nadřít mnohem více. Sociální hra v jejím případě byla identicky nulová, ačkoliv její údajnou kvalitu použila jako argument pro zisk hlasů od poroty. Být na okraji všech vlastních aliancí, vždy ta poslední a bez sebemenších informací, tomu se neříká kvalitní sociální hra, naivko. Ovšem, Tai i Aubry nepředvedli o moc víc, vlastně hráli oba strašně a Michele nehrála nijak, takže kdo je vlastně lepší? Protestní vítěz nebo dva mizerní hráči s rozhodovacími pravomocemi? Vítěz je mi upřímně u prdele a byl už po sloučení, zkrátka nedovedu předstírat, že je někdo kvalitní hráč jenom díky tomu, že se rozhodnu mu fandit. Hodně šedý průměr, chtěl jsem dát původně 3 hvězdy nudy, ale díky zdejšímu nadhodnocování to kompenzuji dvěma. Podrobněji k řadě a hráčům zde. 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o druhou sérii, kde jsou soutěžící rozděleni na kmen silných, krásných a chytrých. Poprvé tak tomu bylo ve 28. sérii: Survivor: Cagayan (2014). (Radim1.)
  • První a zatím jediná série, ve které vítěz poslední soutěže nezískal imunitu, ale mohl vyloučit některého člena poroty. Ten poté neměl právo rozhodovat o vítězi série. (Zix.)
  • Jediná série, ve které soutěžící mohli spojit 2 obyčejné skryté imunity a udělat z ní tzv. super skrytou imunitu, která se dala použít po přečtení hlasů. (Zix.)

Reklama

Reklama