Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2015

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Monica Padilla, Woo Hwang

Obsahy(1)

Reality show Kdo přežije je světovým fenoménem a tato série načíná již 4. desítku, respektive 31. díl v pořadí. Dokáže tato série obnovit zlaté časy této show? Zavede ji poprvé do drsných podmínek Kambodži, kde se přitom střetne 20 vybraných soutěžících, kteří mají jednu věc společnou - všichni už jednou hráli, neuspěli a tohle bude jejich druhá a možná i poslední šance v reality show uspět. Který trosečník nejlépe zvládne herní pravidlo Přelsti, přehraj, přežij, jenž je v podstatě doplněno o ponaučení ze svých chyb, a kterému z trosečníků nestárnoucí Jeff Probst nezhasne pochodeň a zároveň mu řekne, že je posledním přeživším? (Radim1.)

(více)

Recenze (45)

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve všech dosavadních řadách (včetně All Stars) vždy "hrálo" pár jednotlivců, zatímco ostatní se více či méně vezli v jejich aliancích a postupně odpadali. Vítěz pak byl buď šéf aliance, machr na soutěže o imunitu, nebo náhodný šťastlivec, pokud se šéfové vymlátili mezi sebou. V Second Chance ale poprvé hrají bez výjimky všichni, a hře to dává úplně novou dimenzi. Aliance se nekonají, spojenectví se přelévají ze strany na stranu... Pro diváky je to bomba - pořád je co sledovat, málokdy na začátku epizody odhadnete, kdo vypadne... Ve dvou třetinách sezóny dávám 100% a troufnu si říct, že ať vyhraje kdokoli, bude to zasloužené. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje značné spoilery. Nápad na tuhle sérii se mi zdál zajímavý. Navrácené soutěžící já ráda, připadá mi totiž, že série, kde se vyskytují, jsou zajímavější. Navíc tím, že tady cast opravdu vybírali diváci, se vrátili jen ti "nejvýraznější". Ale 30. sérií je hodně, takže třeba já jsem si všechny nepamatovala, většinu teda ano, ale třeba takovou Kimmi (nebo počkat, to byla ta s těma kuřatama?), Monicu, Wentworth, Jeffa Varnera, Andrewa a Fishbacha (a to mám pocit, že jsem mu v jeho sérii možná fandila?), jsem si moc nepamatovala, některé vzhledově, ale herně vůbec. Čekala jsem, že to bude slušná řada, ale, že to bude až taková pecka? Ještě jsem neviděla, aby se sešlo 20 hráčů, kteří se pustí do hry od prvního okamžiku, lžou, kradou a vrážejí nože do zad. Navíc neustálé výměny kmenů to udělali ještě zajímavější. Hned několik prvních vyřazení bylo překvapivých. První půlka byla dost dobrá, od sloučení kmenů už to pak byla hra v úplně šíleném tempu. Měla jsem tam spoustu oblíbenců, kterým jsem fandila. Většina se dostala alespoň do poroty, pár jich tam vydrželo až do konce. Tahle řada navíc obsahovala tu nejšílenější a nejlepší kmenovou radu vůbec. Ano, mluvím o té, kde se hlasovalo snad 5x a narůstal počet lidí s individuální imunitou. Epic. Finálová trojice ve složení Jeremy, Spencer a Tasha pak ušla. Místo Tashy bych si tam sice přála Wentworth, protože to by teprve byla pořádná bitka a bylo by to perfektní zakončení řady. Wentworth pro mě byla jednoznačně největším překvapením sezóny, v předchozí řadě na mě moc nezapůsobila, navíc toho moc nepředvedla, protože vypadla ještě před sloučením. V téhle řadě mi teda naprosto vyrazila dech a výhru jsem jí přála ze všech nejvíc, protože hrála bezkonkurenčně nejlepší hru. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby jí Jeremy vzal do finále místo Spencera. Taky mě překvapilo, že všech deset hlasů připadlo Jeremymu. Čekala jsem, že alespoň jeden hlas poputuje k Spencerovi, nebo Tashe. Jeremymu jsem vítězství přála a patřil mezi moje oblíbence, ale na druhou stranu mi nepřišlo, že by předvedl nějak skvělou hru. Přece jen ale mám nějakou výtku. A to k tomu, jak byly díly sestříhané. Když se někdo polovinu hry ignoroval a najednou měl v jednom díle více prostoru než ostatní, tak bylo už dopředu jasné, že vypadne. Taky se mi vůbec nelíbil závěrečný dvojdíl. Tři vyloučení a čtyři kmenové rady v jednom díle mi přišlo opravdu hodně. Ze "života" soutěžících tam nebylo téměř nic, celý díl byl sestříhaný jen z kmenových rad a ze soutěží o imunitu. Přičemž závěrečná kmenová rada, kdy se ke slovu dostala porota byla slabá. Nevím, jestli to bylo tak hrozně sestříhané, nebo jestli vypadlí soutěžící prostě neměli co říct, ale přišlo mi to dost odfláknuté. To jediné mi teda kazí dojem z jinak dokonalé (a upřímně asi úplně nejlepší) série Survivora. A příště máme znova Brain, Brawn, Beauty..achjo, oni se nepoučí z fiaska Blood vs. Water II. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery!! Velmi zvláštní série. Částečně mě vůbec nebavila a občas zvraty jaké dosud v žádné sérii. Mí oblíbenci odešli z velké části velmi brzy, nakonec už nebylo komu výhru přát. Oblíbenci: Kelley Wentowth (výhru jsem ji přála až u konce, kdy přežívala a snažila se udržet, škoda! silná hráčka!) , Kelly Wigles. (přála jsem ji výhru a nápravu série Borneo, kdy prohrála o jeden hlas), Ciera (taktika 5*) Top momenty: vyhození Savage, odchod Terryho, Kelley a její skryté imunity ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Jednatřicítka si přichystala solidní kalibr, druhá šance, navíc odhlasovaná diváky, snad nemůže dopadnout špatně, nebo může? Navzdory faktu, že v castu se nakonec objevilo pár diskutabilních (Monica či Abi) nebo dokonce hráčsky úplně nemožných (Woo, Keith) charakterů na úkor zajímavějších soutěžících (Teresa, Sabrina, Jim, Carolyn, Shane), nějakým záhadným způsobem se doopravdy podařilo vybrat partu, kde drtivá většina účastníků skutečně hrála. Výsledkem je tak na jednu stranu strategií a zvraty nabitá jízda, na druhou si nemůžu nepostěžovat na neuvěřitelně zfušovanou práci střihačů, kteří uměle vytvářejí "příběhy" i osobnosti svých favoritů. Na osobnost Spencera jsem měl alergii už v Cagayanu, a i když tady za celou dobu prokazatelně udělal jenom jeden strategický tah, stejně mi nezbylo než čumět na v průměru čtyři jeho zpovědi na každý díl, zatímco spousta zajímavých či aspoň srdcových hráčů byla zanedbávaná a prakticky neviditelná (dle prakticky všech exit interviews (+ ponderosy) byla taková Kimmi žhavým kandidátem na vítězný hlas od většiny, ovšem vzhledem k tomu, že spousta diváků ani neměla tušení, že Kimmi existuje, dalo se spolehlivě odhadovat, že se do finále zřejmě nedostane). Tenhle nešvar manipulace střihu se u Survivora rok od roku horší, a i když si uvědomuju, že už je jeho nedílnou součástí a nezbavíme se ho, nezabrání mi to jinak vynikající sérii snížit hodnocení. Vítěz: 4*, sympaťák a alfa samec měl hru po celou dobu solidně v rukou, byť s hojnou pomocí HII, snad kdyby mu střih tolik nenadržoval, měl bych z jeho vítězství větší radost. Oblíbenci: Tasha Fox, Jeff Varner, Kimmi Kappenberg, Jeremy Collins, Kelley Wentworth ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám 5 hvězd, ale rozhodně mám dalších minimálně 8 sérií, které jsou mi bližší a zaryly se mi víc pod kůži. Jde o to, že tato série je hodně kvalitní zejména díky výběru hráčů, kteří naštěstí netrpí demencí, jak občas vídáme v nováčkovských sériích. Pár zvratů je docela fajn, lokalita v zásadě taky pěkná, chvíli si soutěžící sáhli na dno, když lilo pár dnů v kuse a pozitivní tečkou je i skvělý a zasloužený vítěz....vůbec finálová čtveřice už dlouho nebyla tak kvalitní jako v této sezóně. Dost možná to byla nejsilnější finálová čtverka vůbec v dějinách této show. Nicméně zklamaly mě soutěže a opět živé vstupy během finalového dílu. Tak či onak se přidám k ostatním s maximálním hodnocením, protože je to zasloužené, akorát pochybuju, že by se z této série stala moje srdcovka. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Moderátor Kdo Přežije Jeff Probst se rozhodl nezveřejnit výsledky hlasování, kvůli respektu k nevybraným hráčům. [Zdroj: Wikipedia.org] (MGMCZ)
  • První série, ve které začaly 2 kmeny a v průběhu hry vznikl třetí, ve kterém soutěžící neměli žádné zásoby a museli postavit nový tábor. (Zix.)
  • Kelley Wentworth má na svém kontě dvě prvenství. Jako první našla skrytou imunitu poprvé ukrytou na výzvě o imunitu. Zároveň se stala první ženskou účastnicí, která kdy našla více než jednu skrytou imunitu v jediné řadě. (blazma)

Reklama

Reklama