Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Centrum nejnavštěvovanějšího města Polska je výrazně poznamenáno turistifikací, tedy přizpůsobováním města pro co nejvyšší objemy a pohodlí turistů. Následkem je často úplné vystěhování místních obyvatel z dané čtvrti, z důvodu nesnesitelného prostředí, jako je hluk a odpadky v ulicích, naprostá absence nočního klidu, podivná benevolence policie a vedení města, či mizení základní občanské vybavenosti. Obchody a služby ustupují podnikům pro turisty, zejména barům a hotelům. Bývalá herečka Alina Kamińska se stává radní a pokouší se tento proces zvrátit. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před časem dostala radnice nápad zpropagovat Krakov jako turistickou destinaci. Město doslova zaplavila ožralá omladina a starousedlíci se stěhují pryč, páč se tam nedá žít. Slovo civilizace by se snad mělo vyslovovat jako syfilizace. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krakov je u nás velmi populární pro návštěvu, ale ještě hezčí je Lvov. Tedy pokud ho Rusové nyní nerozstřílí. Tento dokument se netradičně zabývá problémy s turisty a zisky z nich v čtvrtích Staré město a Kazimierz, které ročně navštíví 3 miliony turistů. Mě největší atrakce města bary s levnou vodkou a muzeum voskových figurín nezajímají a při me poslední návštěvě jsme byli pozváni do klubu deskových her v centru. Spíše než Krakow doporučuji návštěvu lázní Rabka, kam jezdí z krakovského autobusáku levné mikrobusy každých třicet minut a projít si nádherný Gorčianský národní park s nejvyšší horou Turbacz přes 1300 metrů nebo polské krásné Beskydy mezi Rabkou a Krakovem.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/14706379133-komu-patri-mesto/222562263300002/ ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama