Reklama

Reklama

Hrdina nikoho

  • Slovensko Hrdina nikoho (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Zpráva o teroristickém útoku ve francouzském městě Clermont-Ferrand zastihne Isadoru a Médérica v posteli. Médéric, sympatický, nenápadný muž okolo třicítky, je do starší vdané prostitutky Isadory bezhlavě zamilovaný. Útok jejich vztah v Hotelu de France náhle ukončí. V městě vládne zmatek, během něhož se objevuje Selim. Mladý bezdomovec arabského původu dostane od Médérica přístřeší a peníze. Ten však začne mít podezření, že Sélim by do útoku mohl být zapletený a zavolá policii. Mezitím se objeví Isadorin manžel a jeho žárlivost začíná roztáčet živý, místy bouřlivý kolotoč postav. Film Alaina Guiraudieho je ve svém vyprávění o nemožné lásce, paranoie společnosti a sousedské solidaritě zčásti vážný, zčásti vtipný a satirický. Nenuceně otevírá i témata obrazu těla, stárnutí, náboženství a sexuální orientace. Čím víc jednotlivců vstupuje do hry, tím nepředvídatelnější a překvapivější se stává děj. A přestože chvílemi příběh působí až absurdně, ke svým neobvyklým postavám se chová láskyplně. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Film prochází od jízlivé satiry k široké frašce a zpátky, když jej režisér naplňuje jak společenským pozorováním, tak zábavnými okamžiky. Ale narozdíl od svých starších filmů je poněkud nedůsledný v jednotném tónu. (recenze Guardian a Slant na IMDb) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na komédiu málo zábavné, na drámu málo dramatické, na akčný film primálo akčné a na romantickú linku tu ani nemožno pozerať, keďže tu sledujeme kvázi vzťah zadubenca a obstarožnej radodajky. Proste tomuto konceptu som veľmi nepochopil, ale osobne by som očakával väčšiu dávku humoru a prepracovanosti deja aj postáv. Takto som dostal len slabý odvar francúzskej komédie bez výraznejšieho momentu. 40 % ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama