Reklama

Reklama

Hrdina nikoho

  • Slovensko Hrdina nikoho (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zpráva o teroristickém útoku ve francouzském městě Clermont-Ferrand zastihne Isadoru a Médérica v posteli. Médéric, sympatický, nenápadný muž okolo třicítky, je do starší vdané prostitutky Isadory bezhlavě zamilovaný. Útok jejich vztah v Hotelu de France náhle ukončí. V městě vládne zmatek, během něhož se objevuje Selim. Mladý bezdomovec arabského původu dostane od Médérica přístřeší a peníze. Ten však začne mít podezření, že Sélim by do útoku mohl být zapletený a zavolá policii. Mezitím se objeví Isadorin manžel a jeho žárlivost začíná roztáčet živý, místy bouřlivý kolotoč postav. Film Alaina Guiraudieho je ve svém vyprávění o nemožné lásce, paranoie společnosti a sousedské solidaritě zčásti vážný, zčásti vtipný a satirický. Nenuceně otevírá i témata obrazu těla, stárnutí, náboženství a sexuální orientace. Čím víc jednotlivců vstupuje do hry, tím nepředvídatelnější a překvapivější se stává děj. A přestože chvílemi příběh působí až absurdně, ke svým neobvyklým postavám se chová láskyplně. (Film Europe)

(více)

Recenze (2)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na komédiu málo zábavné, na drámu málo dramatické, na akčný film primálo akčné a na romantickú linku tu ani nemožno pozerať, keďže tu sledujeme kvázi vzťah zadubenca a obstarožnej radodajky. Proste tomuto konceptu som veľmi nepochopil, ale osobne by som očakával väčšiu dávku humoru a prepracovanosti deja aj postáv. Takto som dostal len slabý odvar francúzskej komédie bez výraznejšieho momentu. 40 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film prochází od jízlivé satiry k široké frašce a zpátky, když jej režisér naplňuje jak společenským pozorováním, tak zábavnými okamžiky. Ale narozdíl od svých starších filmů je poněkud nedůsledný v jednotném tónu. (recenze Guardian a Slant na IMDb) ()

Reklama

Reklama