Reklama

Reklama

Erupce lásky

  • Kanada Fire of Love (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

IviDvo 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně poutavý dokument o dvou odvážných lidech, které spojila nejen láska jeden k druhému, ale také láska k vědeckému zkoumání sopečných erupcí, které bylo jejich životním a osudným posláním. Nepochybně překrásný a fascinující koníček, jen trochu nepředvídatelný a plný nástrah. Zatímco drtivá většina lidí od tohoto ničivého živlu utíká, Katia a Maurice Krafftovi se snažili dostávat co nejblíže... a díky nim můžeme být svědky neskutečně krásných a dechberoucích záběrů. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl slabost pro dokumenty, kde je jaksi něco navíc, nějaká přidaná hodnota a kde není jen "pouhý" přednes informací, byť fundovaných. A přesně takovým je Fire of Love, který mapuje životní vášeň slavných vulkanologů s trochou poetiky i romantiky. Osud tohoto páru asi nikoho nepřekvapil, nicméně přesto je na místě obdiv, neboť kolik lidí může s jistotou říct, že našli svůj úděl a chtějí mu obětovat vše. Nalézt v životě to, co nás baví...už to je velká výhra a pokud má takové hobby značný přínos pro vědu, i přesto, že je v sáze vlastní život...nazval bych to protikladem promarněného bytí. 85% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Erupce lásky je lepší romantika, komedie, drama, katastrofický snímek i thriller, než většina současných filmových fikcí, které se o podobné zařazení mermomocí snaží. A přitom je to „jenom“ dokument o dvou unikátních lidech s unikátním příběhem a ještě unikátnějším archivem záběrů. Příběh Katii a Maurice Krafftových vás zkrátka zákonitě musí chytit za srdce a nepustit. A jsem velmi zvědav, jak dopadne totožná látka v uchopení Wernera Herzoga v The Fire Within. Letos se to zkrátka sešlo. [KVIFF 2022] ()

gemi 

všechny recenze uživatele

"It will kill me one day but that does not bother me at all," řekl jednoho dne Maurice. A jak řekl, tak se stalo. Fascinující, místy dost děsivá podívaná. Je zřejmé, že manželé Kraftovi měli dost potlačený pud sebezáchovy, což se jim taky stalo osudným. Pro milovníky vulkánů jasně pětková záležitost! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Všechny hodinky začaly ve studeném světě zamrzat. Slunce vycházelo a zacházelo mezi vánicemi a poryvy, které vymazaly všechny azimuty. V tomto světě žil oheň a v tomto ohni našli dva milenci domov... Sopky(vulkány) mě vždy fascinovaly a tak mi ani jména Katia a Maurice Krafftovi nejsou cizí. Fire of Love je dokumentem nejen o sopkách ale divák se dozví i něco málo ze života těchto podivínů, kteří prakticky zasvětili život právě vulkánům. Byli to blázni. Ale na druhou stranu díky nim máme spoustu nezapomenutelnejch fotek a záběrů na tuhle neskutečnou přírodní podívanou. A za to jim patří velké díky. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama