Reklama

Reklama

Knock Knock

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 2019, 8 min

Režie:

Alex Gómez

Scénář:

Alena Čadová

Obsahy(1)

Majitele pohřebního ústavu pronásleduje neustálý zvuk ťukání na dveře. Až po chvíli si uvědomí, že zvuk nevychází zpoza dveří, ale z přípravny, kde čekají nebožtíci v rakvích. (Alfréda)

Recenze (4)

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář je na nenáročný hororový kraťas ok - vezme nás do nevšedního prostředí, záhy nahodí jednoduchou, potenciálně hodně strašidelnou situaci a završí ji pointou, která sice diváka nerozseká (a není radno o ní moc přemýšlet), ale je tam. Na těchto notičkách mohli režisér s kameramanem předvést, co umí, a pěkně se vyblbnout, jenže... oni to natočili tím nejkonvenčnějším způsobem. A nejen, že nedokázali vytvořit výraznější napětí ani atmosféru (když nepočítám útulnou atmosféru pohřebního ústavu), ale ani si odtud nebudu pamatovat žádný zajímavý záběr nebo kameramanský/režisérský nápad, protože tam žádné nejsou. I (typově dobří) herci a hudba tak nějak plní své funkce, ale neutkví. Nemám rád, když lidi podobné kraťasy shazují jako školní cvičení, ale tohle mi bohužel jako něco víc než cvičení nepřijde - žádný zjevný režisérský talent za tím nevidím. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho očekávaný krátkometrážní film pod kterým je podepsaná(scénář) zatím né až tak známá(což se brzy určitě změní) "všeumělkyně" Alena Čadová. Knock Knock je parádní jednohubkou, která si vystačí v podstatě beze slov. Chválím i výběr herců a postupně gradující atmosféru. Co jsem zjišťoval tak pro Alexe Goméze jde o druhej krátkometrážní film( Matt's Obsession(2016) zde není uveden) a jak je známo každej někde začínal. Na tomhle kraťasu je ale poznat, že A. Gomez v sobě určitej režisérskej potenciál určitě má. Stejně tak jako Alena Čadová. Už se těším na další film, kterej podle jejího scénáře vznikne. Popřípadě na nějakou další povídku, kterou si od ní budu moct přečíst. Kdyby to šlo dám 3 a půl hvězdy. Nejde to takže se přikloním ke slabším 4 hvězdám. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Češi a Češky v zahraničním horroru, to už není jen Zora Ulla Keslerová, Marek Vašut nebo Dana Morávková, ale teď už i třeba Alena Čadová, talentovaná malířka a několika soutěžními cenami ověnčená krátkometrážní scenáristka. A po úspěších v soutěžích se dočkala zadostiučinění, když si její scénář Knock Knock ke zfilmování vybral Alex Goméz. Krátkometrážní horrory pod 10 minut stojí buď na pointě nebo atmosféře, tento příběh z márnice kombinuje obojí, byť pointa nepatří k ohromujícím. Na tom málu prostoru (samotný děj nemá ani 6 minut) Knock Knock dokáže zaujmout táhlým napětím, hodně dobrou hudbou a v rámci možností dobrým herectvím. Je to jednohubka, horrorový jednohubka, od té se nedá čekat opulentní několikachodovou přežíračku. Ale jako horrorová jednohubka to funguje. Navíc, nás anarchisty vždycky potěší, když si proletariát vezme, co mu právem náleží. Snad se Aleně podaří nějaký další kousek. 3,5* ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Asi jako řekl choze, s tím, že hodnotím to kus hůře. Frutstruje mě, že z té neutuchající záplavy kraťasů už dlouho nevystoupí nějaký, který by za něco opravdu stál. Pro mě Alena Čadová z té břečky nevystoupila - její zde opěvovaný scénář , tak jak je, by zabral možná minutu a fungoval by jako úvod k něčemu, co se teprve rozvine a bude mít co říct. Jako producent bych jí nedal ani korunu. Toto je stereotypické, rozbředlé, nudné, toporné, neinvenční, nedomyšlené a noacoidní. ()

Reklama

Reklama