Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (221)

plakát

Ďábelská svůdkyně (1994) 

Já v tom "film noir" moc nevidím, femme fatale ale ano; tenhle film nejvíc spočívá v machinacích hlavní hrdinky - co udělá v dalším kroku. Jako jeden z mála filmů mě bavil tím víc, čím víc se blížil ke konci. A měl docela dobře vykreslené postavy. Nic výjimečného, ale přesto dobré.

plakát

Porota (2003) 

Takové "Proč ne?" pro zabití dvou hodin u televize. Počáteční zápletka je podle mě výtečná a film je dostatečně zajímavý, abyste nezměnili kanál. Na druhou stranu mi trochu vadila přílišná 'filmovost' a 'hollywoodskost' na úkor reality a uvěřitelnosti; rozuzlení je za mě jak šťastný konec z pohádky. A je tam několik chyb v logice a stavbě příběhu.

plakát

Stvořitel (2023) 

Zklamání. Hezké lokace, 3D a výsledné kompozitní obrázky, ale scénář jako by psal ťulpík, který o dané problematice polovinu pochopil špatně a/nebo si ji představuje jak Hurvínek válku. Spousta věcí v ději je neuvěřitelná (ve špatném slova smyslu), milostná "chemie" mezi hlavními postavami nefunguje, šablonovitý příběh i herectví. Např. Blade Runner, kterého tu dávají jiní k porovnání, je o tolik prokreslenější. Ale co já vím - nenáročný divák, kterému nevadí nelogičnosti a 'chce se kochat', si třeba přijde na své.

plakát

Scéna z mého života č. 6882 (2005) 

Jedna scéna, tak dramaticky zajímavá, že byla zpracovaná do kraťasu. Líbí se mi její dynamika, proměny, líbí se mi to přirozené a uvěřitelné hraní. To, že nikomu z aktérů nevidíme pořádně do tváře, také není bez zajímavosti.

plakát

Numbers (2012) 

Nápad s čísly nad hlavou - úplně identicky - jsem už viděl v jiném filmu, takže se nezlobte, že ho budu považovat za neoriginální, ne-li vykradený; kamera je pěkná; střih průměrný; konec noacoidní; tvůrce slibný.

plakát

Zítra (2012) (studentský film) 

Má to o trochu lepší kameru, hudbu, atd. než obdobné studentské filmy, ale stále je to artsy-fartsy počin "nadějného a neuznalého režisérského génia". Když někdo neumí režírovat, tak to nezachrání ani slavní herci, ani záběry z jeřábů, debilní, do černoty zapatlaný color grading či aspect ratio 1:2.6.

plakát

Život Briana (1979) 

Negeniální, nevtipná, pouze příjemná komedie, těžce nadhodnocená ostatními. Jednou, dvakrát se uchechtnete, zbytek je průměrné hraní montypythonovců v jakoby judejských kulisách.

plakát

Jsouc na řece mlynář jeden (1971) 

Jeden z těch, co má tu zlatou poetiku starých ale dobrých československých filmů. A mimochodem, i hudební doprovod je skvělý.

plakát

Elvis (2022) 

3.5* Dostatečně dobré, aby vás to těch 160 minut udrželo na židli. Je za tím vidět spousta práce, na scénáři, na výpravě, na střihu.