Reklama

Reklama

Sakuja jókaiden

  • Japonsko さくや妖怪伝 (více)

Recenze (5)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s touto navýsost přijemnou démonobijskou trikovou klasikou, pěkně naroubovanou na japonskou mytologii a historii, ještě víc vynikne digitální prázdnota všech těch Casshernů, Dororů, Goemonů, Sucker Punchů... Nádherné, víceméně přiznaně naivní, dětské. Jen jsem na začátku trochu překvapeně koukal, že by kappa měla být od-zá-porňák, ale naštěstí už za pár minut byla přesně taková, jak jsem si žádal :-) - skoro za plný talíř hvězd. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1707. Hora Fuji exploduje a během erupce se na povrch dostávají nejrůznější monstra a démoni a snaží se Zemi ovládnout. Sakuya je dcerou samurajského bojovníka s těmito démony. Když její otec v jednom zápase démonovi podlehne, stává se sama nositelkou jediné zbraně, která démony dokáže porazit - meče Vortex. Spolu s Kappou, malým démonem přijatým za jejího bratra, se vydává k úpatí hory, aby porazila vládkyni všech démonů - Pavoučí královnu. Mocný meč je však s osudem svého nositele nelítostně spjat a každým soubojem si od něho vyžádá kus jeho svíce života. // Fantasy záležitost vycházející z tradic japonských monster movies, které i v r. 2000 nespoléhají jen na CGI, ale využívají především tradiční trikovou práci (hádejte, co se s finálním monstrem v závěrečném souboji stane). Film mi silně evokoval zážitky z videoherních adventur a jeho atmosféra by na mě jako desetiletého kluka bezpochyby silně zapůsobila. Celý příběh mohl být určitě trochu lépe vystavěn, ale pokud se dostanete přes nezbytnou hranici žánrové tolerance, můžete se celkem dobře bavit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V závěru je snímek celkem emotivní, ale přišel mi až překvapivě málo akční, což jsem tak nějak nečekal. Myslel jsem, že snímek bude plný soubojů, ale on se spíše snaží hrát s triky, které nejsou vždy na výborné úrovni. Nejlepší scéna na diváka čeká v závěru, ale ani ona není úplně dobře vygradována. I když to nevypadalo ze začátku špatně, tak tenhle snímek mě nakonec tolik nezaujal. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý filmeček takzvaného kaiju žánru,ale trikově ne moc vydařený,jelikož to sice vypadá hodně loutkově,je to možná i režisérův záměr.Zábavu to ale splnilo. ()

Reklama

Reklama