Reklama

Reklama

Sedm pěstí

  • Česko Kung-fu krotitel duchů (více)
Trailer

Jackie Chan a Biao Yuen v jednom z "nejúlítlejších" kung-fu filmů, známém také jako Kung-fu krotitel duchů. Z kláštera šaolinských mnichů byla ukradena vzácná kniha, která obsahuje přesný popis tajného bojového umění zvaného sedm pěstí. Mniši vědí, co může kniha způsobit v nesprávných rukou. Kdo ovládne techniku sedmi pěstí, stává se neporazitelným. Je třeba získat knihu co nejdříve zpět. Vše ale nasvědčuje tomu, že ten, kdo ji ukradl, už umění ovládá. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Verze promítáná v korejských kinech měla zcela odlišný úvod. (Rominator)
  • V origináli je film natočený v mandarínskej čínštine. Neskôr bol upravený do kantonskej čínštiny, ale nakoniec ho oficiálne uviedli v pôvodnom znení. (Peter-1307)
  • Štýly bojových umení prezentované vo filme:
    - 5 pästí vychádza z 5 pästí šaolinu, ako o tom bolo písané i v knihe Qiu Yue Chan Shi "Základy štýlu 5 pästí". Tento systém obsahuje štýl draka, tigra, hada, žeriava a štýl leopard/panter. (Peter-1307)
  • Film bol natáčaný začiatkom roka 1978, no kedže štúdio Lo Wei nemalo dostatok peňazí, rozhodlo sa ho nevydať a založiť do archívu. Avšak po úspechu filmov Škola hada (1978) a Majstrov syn (1978) ho promtne pustilo do distribúcie ešte koncom toho istého roka. (Peter-1307)

Reklama

Reklama