Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Divadla pod Palmovkou natočený podle stejnojmenné divadelní hry Viktora Šenderoviče. Černá komedie o podivuhodné cestě agentů Čepigy a Miškina k Matce Rusi. V roce 2018 byl v britském městě Salisbury spáchán útok bojovou nervově paralytickou látkou novičok, jehož obětí se měli stát bývalý ruský agent Sergej Skripal a jeho dcera. Britskými úřady bylo oznámeno, že za útokem stojí dva agenti ruské vojenské rozvědky GRU, kteří byli identifikováni jako Ruslan Boširov a Alexandr Petrov (později byla odkryta i jejich skutečná jména – Alexandr Miškin a Anatolij Čepiga) a následně byli představeni světu v bizardním interwiew ruské státní televize. Dne 17. dubna 2021 oznámila česká vláda, že agenti GRU Čepiga a Miškin byli zapojeni také do výbuchu muničních skladů ve Vrběticích, při kterých zahynuly dva čeští občané…     

Atmosféra špionážních thrillerů se ve filmu spojuje s tradicí absurdního divadla, grotesek, ale také existencionálních dramat a satiry do pozoruhodného pohledu na skutečnou podobu a cíle putinovského Ruska. Přináší také originální a mrazivě komický pohled na zjevné i skryté souvislosti jednoho z nejhrozivějších teroristických útoků současnosti, při kterém není vždy jasné, zda se smát nebo se bát… (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Missfit 

všechny recenze uživatele

Lehce bizarní, ale moderně pojatý 63min film uvádí tajné agenty GRU do překvapivého (a na ruské nervy brnkajícího) kontextu. Hodně symbolismu. Zajímavá práce se stříhem. Ale ten konec už jsem nějak nepobíral. Chvílemi to bipolární pojetí filmu (tězký sarkasmus vs. existenciální rádoby drama) působí skvěle, chvílemi je ale mimo. Budiž ke cti vstup na filmový rybník Divadlu pod Palmovkou. A hodně štěstí s dalšími tituly. 75 % ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v květnu 2021. (Jisoo)
  • Jedná se o první film Divadla pod Palmovkou. (Jisoo)

Reklama

Reklama