Reklama

Reklama

Róise a Frank

  • Irsko Róise & Frank (více)
Trailer 1

Zarmoucená vdova věří, že toulavý pes je reinkarnací jejího zesnulého manžela. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (5)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film není špatný, ale na můj vkus je příliš sentimentální. Téma je nicméně zajímavé. Víra v reinkarnaci je či byla rozšířená prakticky celosvětově. Zpravidla se ovšem kalkulovalo s novým zrozením v jiném lidském těle. Reinkarnace do zvířecích těl je známá zejména z hinduismu. Existuje indický spis Pretakalpa, který se formálně řadí ke Garúdapuráně, ale není její součástí. „Preta“ znamená v sanskrtu „mrtvý“, „kalpa“ znamená „časové obodobí“ a Pretakalpa se zabývá věcmi kolem smrti člověka počínaje pohřebními obřady a konče návodem, jak se vyhnout či zabránit jakékoli další inkarnaci neboli, lidově řečeno, kudy z kola ven. Jedna kapitola knihy obsahuje podrobný výčet lidských prohřešků, které mají za následek, že se člověk za trest inkarnuje jako nějaké konkrétní zvíře. Při četbě jsem usoudil, že hinduisté se musí mýlit, protože kdyby byla pravda to, co se tam píše, byl by lidský druh na naší planetě extrémně vzácný a Země by byla obývaná téměř výhradně zvířaty. To však, jak víme, neodpovídá skutečnosti. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelný drama z irskýho zapadákova, kde se sice nevyhneme nějakým tim klišé, ale vůbec jsem se nenudil a to jsou filmy s pejskama jedny z posledních, který vyhledávam. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď nie som fanúšik psích filmov, tak Róise a Frank bol celkom príjemný film. Síce to pôsobilo rozprávkovo a dosť naivne, pozerať sa na to dalo, a človek chtiac-nechtiac tomuto "páriku" aj fandil. Róise určite dobre padlo, že sa k nej jej spriaznená duša vrátila takýmto spôsobom. Bolo to proste milé! Inak, tá írština, to je fakt podivný jazyk (pol filmu som si lámal hlavu, čo je to vlastne za jazyk?). 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pre seniorov od 65 rokov a do 65 IQ. Aj milé to je, ale aj také naivné, hlúpučké. Stará pani si zmyslí, že jej pes je jej reinkarnovaný muž. Pritom tento hinduistický predpoklad sa kriví logike a padá na nezvrátiteľných dôkazoch. Pes nemá demenciu, nechlastá, ani sa nepocikáva v noci. Tak ako by to mohl byť jej nebohý manžel? Z Írska už prišli oveľa lepšie veci. Napríklad Guiness. ()

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva vo farnosti Ring, meste v Gaeltacht na nDéise v grófstve Waterford. Tam bol aj natáčaný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama