Reklama

Reklama

Skryté skvosty - Série 2 (2024) (série)


Raduň (S02E10)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Jaroslav Plesl (průvodce)

Obsahy(1)

Pár kilometrů od Opavy leží malá obec Raduň, ta hrála v dějinách Slezska celkem výraznou roli. Dokonce na zdejším zámku byl zaparkovaný nějakou dobu kočár Napoleona I. Bonaparta. A ne ledajaký kočár, ale přímo ten, kterým se snažil císař uniknout z bojiště u Waterloo. Ale časy se mění. Po roce 1945 se ze zámku postupně staly byty, zdravotní středisko, kanceláře národního výboru, kulturák s kinem, ale taky škola a školka... Celkem jej užívalo až dvacet osm různých institucí. Dnes však můžete vidět pohádkový zámek v plné kráse. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vsadim se, ze moc lidi z ceske casti zeme na zapadle Raduni nebylo, pokud neprejeli na kole Oderske vrchy ci oklikou pres Ostravu. Ja byl jen na dobrovolnicke vikendovce na zricenine hradu u Melce. Budova vypada opravdu reprezentativne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro vzdálenost od bydliště u mě věru skrytý skvost. Celkem drobná stavba skrývá bohatou a zajímavou historii. Mít na prohlídce nadšeného průvodce, budu určitě spokojený. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divím se, že na tomhle romantickém zámku ještě nebyla natočená nějaká pohádka. V dílu byla i ukázka z retro-filmu Konto separato od D.Kleina (1996). ***Poslední 10.díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 16.5.2024, 21.20 . ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama