Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (510)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle já prostě můžu. Mysteriózní, osazené skvělými herci a dlouhou dobu prakticky nečitelné. Stopáž se může zdát úmorná, ale vůbec by mě nevadilo, kdyby se příběh ještě o něco prodloužil. Dvě scény které vrcholí pádem letadla a Kevin Bacon na verandě byly úplně luxusní. Julia Roberts má roky největší slávy za sebou, ale když bude přicházet v podobným dramatech, zlobit se na ni nebudu. Kevin Bacon potěší v čemkoliv. A když začne vyprávět Mahershala Ali, tak tomu chlapovi visím na rtech. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kdyby Hitchcock točil Cloverfield, kde tím monstrem jsou lidi sami. Vypiplaný sociální teror se dvěmi největšími životními pravdami. People suck a Přátelé jsou i vstříc konci světa jasnou emocionální kotvou. Miluju tyhle filmy bruslící na hraně mezi satirou a vážně pojatým dramatem, tenhle navíc doplňuje ještě famózní kamera, což z jinak poměrně slow-burn zážitku dělalo místy nečekaný vizuální spektákl. Takhle ke konci roku už jsem to ani nečekal, ale kvůli Esmailově provokativnímu stylu vyprávění tu topku nakonec ještě fakt předělám. 9/10 (odkaz na Západní křídlo byla třešnička na už tak báječném dortu) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚLA JSEM JELENY. ALE BYLO TO JINÉ… JAKOBY SE NÁM SNAŽILI NĚCO ŘÍCT“…“  Připomíná mně to filmy M.N. Shyamalana. Takový o hovně, ale zajímavý… znepokojivý svou psycho atmosférou, díky lidem a zvukům. No a ten konec! Tak ten vás odrovná! (nebo taky ne!) Takový něco, co upoutá pozornost a pak… asi jako nebinární žena? Nevím dědečku…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen podle stejnojmennoé knihy, kterou v roce 2020 napsal Rumaan Alam. 2.) Postavu G.H. měl hrát (a zároveň být jedním z producentů) Denzel Washington, který ovšem z projektu odstoupil. 3.) Thx za titule „Jan Kucherko“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Esmail servíruje pomalý nervák bez jednoduchých odpovědí. Leckoho to naštve, ale mě se tyhle otázky vršící příběhy vždycky zamlouvaly. Satirickou patinou olezlé depresivní drama. Třífázový útok je hodně zajímavé téma. Člověk by malém řekl, že Evropa vplouvá do první fáze, tak hodně štěstí. Formálně brilantní cvičení, se skvělými hereckými výkony. I když opilou tančící Robertsovou mohli klidně nechat na podlaze ve střižně. Když on to Netflix má rád dlouhý. P.S: Povinnost pro fanoušky Přátel a Perryho smrt jako promyšlený marketingový tah? Vtip hodný Chandlera. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický film ukotvený na hranici mezi vážným dramatem a satirou, která má převážně sociální rozměr. Napětí vytvářené hlavně prací s ruchy a hudbou, později i znepokojivými až surreálně vyznívajícími výjevy. Řekl bych, že se snímku podařilo celkem věrně zachytit atmosféru současných Spojených států, fatálně rozdělené společnosti, zjitřené mezinárodní situace, války visící ve vzduchu, nejednoznačnosti a nepřehlednosti složitého světa i tohoto problematického období...skvěle zakonzervovaný Zeitgeist... Takhle nějak by klidně mohla vypadat třetí světová... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Film mal svetovú premiéru na AFI Feste 25. októbra 2023 v Los Angeles, herci sa jej však nezúčastnili kvôli štrajku SAG-AFTRA. (Arsenal83)
  • V čase 0:15:28-0:15:38 možno vidieť notebook s logom E-Corp, jedná sa o fiktívnu organizáciu, ktorú predtým Sam Esmail použil už v jeho seriálovom počine Mr. Robot (od r. 2015). (skeptic)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama