Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 561)

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Proč Thor plakal? Tohle bylo pro radost, na nějaké zachraňování Marvelu se kašle, spíš si z toho scénáristi dělají srandu a vyžívají se v tom, že to nebude dávat smysl. Nebo ne? Reynolds s Jackmanem si natočili akční řežbu, kde násilí řeší spoustu problémů pokud se dělá politicky korektně a s humorem. Připomíná to jejich společné reklamy, které mám od srdce rád. Aviation Gin Deadpool edition. Miliony odkazů, skvělé camea, které dávají smysl a u mnohých se zatetelí dětské srdíčko, každého filmového fanouška. Herecky je to prostě špica a Emma Corrin byť je v roli šablonovité záporačky docela válí. Podprahová linka o nás neschopných chlapech (chlastači a prodejci aut?), kteří to do Avengers nikdy nedotáhnou táhne celý film a téměř dojme. Deadpool vždycky kopal druhou ligu (Wrexham do toho!) teď ji kope za neskutečné prachy a já mu to přeju. P.S: Running joke s Johnnym je naprostá špica.

plakát

Star Wars: Akolytka (2024) (seriál) 

Po dramaturgické stránce strašné. Nezajímavé pasáže do úmoru natahované, aby se to co je zajímavé překotně stíhalo v závěru. Flashback pro jistotu dvakrát, poprvé nesmyslný a nudný, po druhé zajímavý a akční. Herecky je to bída, plná nesympatických postav, které se chovají nelogicky a přesouvají se z místa na místo podle potřeby tvůrců. Trikové a akční scény jsou ovšem špičkové. Šermování laserovým meči, mlácení silou hlava nehlava funguje. On ten příběhový rámec není špatný, ale ty dílčí události, zvraty a dialogy jsou na špatné úrovni. Rytíři Jedi se chovají jako banda amatérů a klepe se jim prdel před auditem? Konec je bohužel otevřený a v podstatě jde o začátek, ale netuším čeho. Proč je to zhuštění tak důležité a k čemu je ta dvojitá holčina důležitá a vyvolená? Nevím. Bohužel to neví asi ani tvůrci, kteří dávají dohromady hromadu vaty, aby kolem jedné věty mohli postavit druhou řadu. Snad bude lepší.

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

Po útoku na Trumpyho a Covidovém Bidenovy nám mohou připadat Homelanderovy volební trampoty malicherné, přesto se ale Banda trefila do současné politické nálady dokonale. Kripke bohužel zadal tvorbu scénářů během stávky (jinak si to vysvětlit nedovedu) a kvalita prvních dílů podle toho vypadá. Divné dialogy, tápající hrdinové, nezajímavé podzápletky. Mizerná linka Franchieho, zcela odtržená od všeho a vedoucí do nikam, vyloženě otravný Mateřský mlíko co se chová jako kretén a upozaděný Billy, kterého si asi šetří do posledního kola. Zachraňovat tak musí Homelander a jeho krvavé lázně. Star je v té roli fantastický a na poslední klání se od srdce těším. Čtvrtá řada byla ale až na úplně poslední díl dost na pěst. Vyřiď bandě, že se vomlouvám.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Šablonovitý osmdesátkový akčňák kopírující snad všechny předchozí díly, takže skvělá zábava. Murphy na svůj věk nevypadá, kecá mu to pořád dobře a kontaktní akci nahrazují honičky. Dobrou polovinu atmosféry dělají staré hitovky a Axel F theme v mnoha obměnách. Nováčci jsou celkem prima, byť je jejich chování hodně zvláštní a záporáka musel každý odhadnout už v jeho první scéně. Přesto všechno fajn pokračování, které ukazuje že černoši stárnou pomaleji. Není to fér. :D

plakát

Horizont: Americká sága (2024) 

Nádherné scenérie, rozmáchlý příběh mnoha výživných postav, který velmi pomalu směřuje k vznikajícímu Horizontu. Klasický žánrový snímek se odehrává v rozpětí mnoha let a chce být ultimátním eposem, kterým Costner světu ukáže na čem záleží a jaké jsou ty správné hodnoty. Bohužel podle současných tržeb není jisté, že se podaří dosáhnout jeho vytyčené velikosti a je otázka jestli avizovaný čtvrtý díl vůbec začnou natáčet. Zatím slibná podívaná, která má velký potenciál.

plakát

Rychlej Charlie (2023) 

Příjemná kriminálka, výborný Brosnan a sympatická Morena Baccarin, příběh dává hlavu a patu. Cynické hlášky, slušná akce, stará škola. Takové věci se většinou nepovedou, ale tohle je moc fajn. Navíc asi poslední role legendárního Jamese Caana. Škoda jen že padoucha a nejdrsnějšího mafiána New Orleans nehraje někdo zajímavější a výživnější. Většinu času působí Akinnagbe jako namachrovaný, otravný debil.

plakát

Banda - Život mezi hnilobami (2024) (epizoda) 

Kdo to proboha psal? Vždyť to přestává dávat smysl. Členové Bandy se začínají chovat jako parodie sebe sama.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Škoda, že jsem to neviděl dřív. Pěkný civilní příběh o skutečných problémech, hodnotách a správně pokládaných otázkách. To co se dnešní rádoby Oskarovky tak moc snaží napodobit, ale nejde jim to. Damon & Affleck jsou samozřejmě super, ale to co předvádí duo Skarsgård & Williams je vyšší liga. Zasloužené uznání, skvělý zážitek.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Bruslení v ropě! Meta špionážní akční smršť s mnoha neuvěřitelnými zvraty. Vaughn diváka na několika rovinách tahá za fusekli a přesto je bez problémů koherentní a v závěru všechno dává dokonalý smysl ať už šlo o jakkoliv absurdní žánrovou berličku. Sam Rockwell je boží a bitka ve vlaku s prostřihy na Cavilla je geniální. Závěr je extrémně přepálený, vaghnovsky barevný a nápaditý, ale obávám se že si ho kromě jeho radikálních fanoušků nikdo jiný neužije. Dua Lipa ve zlatých šatech neskutečná. Velký problém jsem měl bohužel s obsazením Bryce Dallas Howard, která mi sem vůbec ale vůbec nesedla. Což je problém ze zjevných důvodů. Nadsázka, parodie, extrémní autorská vize. Dlouho jsem nic podobného neviděl. Vaughn se ale bavil nejlíp od prvních Kingsmanů a je to znát.

plakát

X-Men '97 - Season 1 (2024) (série) 

Tolerance je vyhynutí a soucit je ještě něco horšího... Kdo by řekl, že seriál navazující na vzpomínky z mého dětství může mít tolik co říci k součastným světovým problémům a nastavení světa. Nechápejte mě špatně i před těmi třiceti lety byli X-Meni hodně pokrokoví, ale touhle sérií neskutečným způsoběm dospěli. Využili nově vydaných komiksů i znalostí toho co dnešní publikum rádo (objeví se Spider-Man, Iron Man, kapitán Amerika a mnoho mnoho dalších) a obalilo příběh o tom, že zachraňovat budoucnost na úkor součastnosti není v pohodě. Magneto je neskutečný šéf a celou sérií si krade pro sebe.