Reklama

Reklama

Rasputin: Ďábel z masa a kostí

(TV film)
  • Velká Británie Rasputin: The Devil in the Flesh
Dokumentární / Mysteriózní
Velká Británie, 2002, 56 min

Obsahy(1)

Pořad, který lze zčásti označit za horor a zčásti za investigativní reportáž, odkrývá temný, sexuální a bestiální svět Rasputina, ruského antikrista. Postupně se přeneseme z děsivých sibiřských pustin od tamních tajných sekt až do Petrohradu, jehož majestátnost byla v rozporu se zlověstným utajeným světem saun a sexuální frustrace. Poznáme značně nepochopeného muže, který přišel z východu, aby šířil nový druh svatosti a přinesl zkázu carům. Díky nedávnému nálezu ztraceného spisu, jenž obsahuje výpovědi mnoha jeho blízkých přátel a známých, oživíme hlasy těch, kteří byli Rasputinovi nejblíže, jeho milenek, rivalů a stoupenců. Jejich hlasy doprovází bohaté a zajímavé sekvence, na jejichž základě si lze udělat jasnou představu o tom, co se odehrávalo v klášterech a lázeňských domech Rasputinova světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Rominator 

všechny recenze uživatele

V porovnání s dokumentem Rasputin - šílený mnich (2006) o dost slabší záležitost. Mnoho informací je ve filmu Rasputin: Ďábel z masa a kostí uvedeno maličko nepřesně. Grigorij Jefimovič Rasputin zde není například uveden jako důvod ke svrhnutí cara Mikuláše II. a jeho ženy carevny Alexandry Fjodorovny z dynastie Romanovců, protože svým skandálním životem a chováním podkopával jejich autoritu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rasputin bol odrazom vtedajšieho Ruska - morálneho poklesku šľachty a spiatočníctva vidieckeho ľudu vracajúceho sa k pohanskému spiritualizmu - a nepriamo spolu-voviedol ruský ľud do záhuby komunizmu a oligarchie, z ktorého sa doteraz poriadne nedostal. Dokument nie je žiaden zázrak a nie je v ňom povedané nič svetoborné, napriek tomu o takej fascinujúcej osobnosti ako Rasputin nemožno nakrútiť nič nezaujímavé. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak to všechno vlastně s životem Rasputina bylo? Co dokument, to drobné změny v náhledu na tohoto svatého muži či antičlověka? Záměrně neužívám antikrista, neb možná byl víc věřící než celá rodina Mikuláše II. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Rasputin byl člověk asi dosti pošahaný. Ale na druhou stranu i velice inteligentní a právě své inteligence dokázal dosti využívat. Zpracování dokumentu je však spíše průměrné. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

O Rasputinovi jsem příliš mnoho informací neměl a proto byl pro mě tenhle dokument asi o něco zajímavější než pro ty, kteří hledali něco hlubšího. Každopádně dokument byl podle mě až zbytečně moc směřován k Rasputinově sexuální zvrácenosti a ocenil bych rovněž pečlivější začlenění jeho politického vlivu a spojitosti se samotnou rodinou a zejména pak s carevnou. ()

Reklama

Reklama