Reklama

Reklama

Bludička

(festivalový název)
  • Portugalsko Fogo-Fátuo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 2069 a portugalskému království hrozí, že brzy přijde o svého panovníka. Jeho Veličenstvo Alfredo leží na smrtelné posteli a kolem něj pobíhá královský vnouček zahloubaný do drobného modelu hasičského auta. Zesláblý Alfredo se proto nechává ukolébat pestrými vzpomínkami z mladí a bezbřehou fantazií. Vzpomíná na dobu, kdy se ještě jako mladý princ rozhodl opustit honosné rodinné sídlo, plné přepychového koloniálního dědictví, a vstoupil do skutečného světa. Na dobu, kdy sledoval masivní požáry portugalských lesů a přemožen enviromentálním žalem se odhodlal vzít otěže do svých rukou – a stal se dobrovolným hasičem. A na dobu, kdy ve sboru nenalezl jen volnost a zadostiučinění, ale i smyslný tanec, zpěv, lásku a žhavou přitažlivost. (Mezipatra)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Totální dekonstrukce děje, který je na hranici s "uměleckým" softpornem,když ho tmavý hasič masturbuje. Film nevedoucí odnikud nikam. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Děj mezi mladým Alfredem a hasičem přináší trochu romantiky, ale jinak je to blábol hrající si na umění. ()

Reklama

Azurose odpad!

všechny recenze uživatele

Nazývat tento film muzikálem chce mnoho odvahy. Za celou dobu hlavní postava jednou zpívá v lese bez hudby a poté tancuje na hudbu bez slov v hasičské zbrojnici. Obsadit hasiče netanečníky, kteří pak mají hrát a tancovat na hudbu, způsobuje pekelnou podívanou - snad nejhorší taneční vystoupení v historii kinematografie. Celý film je plytký, v podstatě se nijak kromě vztahu mezi hasiči neposouvá. Flashforward či flashback do budoucnosti s celým filmem vůbec nesouvisí, jedná se o jakési zpestření snímku, které nefunguje a nemá dramaturgický smysl. Režisér filmu João Pedro Rodrigues by spíš měl uvažovat opět o dráze pomocného režiséra... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní postava při proslovu u stolu s rodinou cituje slova Grety Thunberg, která pronesla na summitu v New Yorku v roce 2019. (Azurose)

Reklama

Reklama