Reklama

Reklama

Inspektor Taggart - Série 4 (1988) (série)


Kořeny zla (S04E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Root of Evil

Obsahy(1)

1. část: Taggart poněkud trpí návštěvou jedné z tetiček, brzy má však mít mnohem závažnější starosti. V ucpaném městském kanále je nalezena useknutá lidská hlava a mrtvý je záhy identifikován jako Willie Lomax, nechvalně známý lichvář. Willie měl dva bratry, Micka, který se rovněž živí lichvou a Kena, jenž z brutálního činu podezírá Franka Bella, jiného lichváře, který se s Williem přetahoval o klienty. Potenciálních podezřelých je ale mnohem více. Ve Willieho knize pohledávek Taggart s Jardinem objevují více než 220 jmen.
2. část: Taggart a Jardine vyšetřují brutální vraždu Willieho Lomaxe, lichváře z Glasgow. Z činu podezírali konkurenčního lichváře Franka Bella. Ten ale dříve, než si s ním stačili promluvit, zahynul při výbuchu bomby nastražené v jeho autě. K tomuto činu měl nejsilnější motiv Willieho bratr Mick, na inkriminovanou dobu má ale alibi. Celou noc trávil se svým synem Davidem, který za ním přijel z Edinburghu, kde žije u otčíma Billa Shirese. Policie také pátrá po majiteli zakrváceného kapesníku, nalezeného na místě Lomaxovy vraždy. A prošetřuje krádež sekyry, která zmizela z divadla, kde uvádějí hru o proslulé vražedkyni Lizzii Bordenové.
3. část: Po Williem Lomaxovi a Franku Bellovi byl v Glasgow zavražděn již třetí lichvář, Willieho bratr Mick. Superintendant McVittie se obává, že by si veřejnost z neznámého vraha mohla udělat jakéhosi lidového hrdinu, a žádá výsledky. Taggart svou pozornost soustředí na Helenu, ženu Kena Lomaxe, jediného žijícího z bratrů Lomaxových. Jardine mezitím sleduje Julii Adamsonovou, která v divadle hraje proslulou vražedkyni Lizzii Bordenovou a s Helenou se prokazatelně zná. Je zřejmé, že obě ženy vědí více, než jsou ochotné říci. (Česká televize)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
MrEddie DVD
02.06.2019

Reklama

Reklama