Reklama

Reklama

Bylo nebylo v Londongradu

(seriál)
  • Velká Británie Once Upon a Time in Londongrad
Velká Británie, 2022, 3x51 min (Alternativní 6x25 min)

Režie:

Jed Rothstein

Hudba:

Sarah Warne
(další profese)

Obsahy(1)

Investigativní žurnalisté vyšetřují 14 záhadných úmrtí ve Spojeném království s údajným napojením na ruskou mafii... Investigativní reportérka Heidi Blakeová dostane tip na podezřelou smrt multimilionáře Scota Younga a společně se svým týmem rozmotává klubko stop, které spojují Scota s nechvalně známým ruským oligarchou Borisem Berezovským. Berezovskij byl vyhnán do exilu svým bývalým chráněncem Vladimirem Putinem a prchá do Spojeného království, kde se spřátelí se Scotem Youngem. Duo vymyslí plán, jak získat Borisovy miliardy z Ruska... Berezovskij plánuje svržení Putina, ale revoluce něco stojí. Boris a Scot zoufale hledající finanční prostředky vymyslí svůj dosud nejriskantnější obchod, Projekt Moskva. Když dohoda zkolabuje, začnou umírat lidé. Heidi a její tým objeví mezery ve vyšetřování Berezovského a Younga a také dvanáct dalších případů s napojením na Rusko. Odpovědi hledají u americké zpravodajské komunity... Americké zpravodajské služby nabádají novinářský tým, aby prošetřil podíl Kremlu na smrti ruského informátora v Surrey, pokus o vraždu ruského špióna v Salisbury vrhá vyšetřování do centra pozornosti mezinárodní veřejnosti. Síť smrti odhaluje skutečný rozsah závislosti Spojeného království na ruských penězích a promarněné příležitosti zabránit Rusku v zahájení invaze na Ukrajinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Že som sa dozvedel, že je Putin diktátor, tyran a vrah, to ma nijak neprekvapuje. Veď teraz je to “v móde”, pričom nie som naivný, aby som si myslel, že je “čistý” ako ľalia a nemá ruky od krvi. No fakt som ostal “šokovaný” z informácií, že akési “druhé strany” financovali revolúcie po celom svete vrátane tej “Oranžovej” na Ukrajine (to už len jebnutá Markíza zatĺka), že Londýn je vlastne mesto, kde môžete prať krvavé peniaze, no v Amerike by Vám to ako inak - neprešlo, lebo veď to je krajina, v ktorej korupcia neexistuje. No a že vo francúzsku sú taktiež akýsi Čurilovci, ktorí bez problémov dajú kópiu spisu nejakej novinárke, aby za nich urobila robotu. Gól, že podaktorí konštatujú, že informácie ktoré zaznejú v tomto dokumente, sú viac menej len úvahy či hypotézy bez dôkazov, nebudem ani komentovať. Už som sa zľakol, že sa nespomenie vojna na Ukrajine, ale tvorcovia nesklamali, čiže v závere príde aj na takúto peknú vsuvku, akurát, že už pozabudnú pripomenúť, ako ten šedivý, strapatý kokot z Londýna, zmaril dva mesiace po začiatku konfliktu mierové jednania. Pekný dokument. Veľmi. Taký “objektívny”. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O zapojení Ruska do zabití Litviněnka nebo či Skripala asi není pochyb. O úmrtí celé řady dalších osob, byť spolu nepochybně vedly kšefty a byli propojeni existuje mnoho pochybností a žádné důkazy. Sami filmaři na konci přiznávají, že to celé mohlo být i jinak. Zabíjet mohly různé mafie či oligarchové mezi sebou. Dokument spíše působí jako vysvětlení toho, jak se v Londýně za tichého souhlasu stát obchoduje s lecčím a policie nejspíš také mhouří oči. Jenže novináři jsou zmatení, jejich vyšetřování nic podstatného neodhalilo, rozhodně ne usvědčující důkazy a spíše položili spousty nových otázek...leč...bez odpovědí. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Typický produkt senzacechtivé bulvární žurnalistiky - spousta hypotéz, ale důkazy veškeré žádné. Mizivá informační hodnota, zato mlácení celých stohů prázdné slámy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama