Reklama

Reklama

Generace F

  • Velká Británie The Pod Generation (více)
Trailer 3

Romantická sci-fi komedie Generace F, britské režisérky Sophie Barthes, vypráví příběh newyorského páru Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor). Ve společnosti bláznivě zamilované do technologií, všichni touží po ještě pohodlnějším životě. Jenže jsou věci, které prostě z podstaty být pohodlnější nemohou... Nebo ano? Divoká cesta Rachel a Alvyho za rodičovstvím právě začíná. (Donart Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (14)

Geon 

všechny recenze uživatele

The Pod Generation je svěží, hravá a decentní romantická sci-fi komedie. Sci-fi staví na (americké) společnosti ve 22. století a řeší aktuální (a budoucí) společenské problémy, hlavně tedy - mateřství (otcovství) a odklonění se od přírody, které využívají moderní technologie jako řešení. O romanci s komedií se starají rodiče, Rachel (Emilia Clarke byla sázka na jistotu, která se vyplatila) a Alvy (Chiwetel Ejiofor byl velkým překvapením), kteří mezi sebou mají skutečné pouto a protože jsou ,,pouze” lidi není nouze o situační humor, menšího oči většího kalibru. Jedná se o milý umělý přírůstek do rodiny sci-fi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Trošku iný typ romantiky tentokrát zasadený do imaginárneho sveta, v ktorom sa deti rodia v kapsuliach, pokiaľ si takúto cestu rodičia vyberú. Ústrednej dvojici to funguje dobre, odľahčená atmosféra tomu dodáva ten správny ťah na bránku. Škoda len, že som akosi nepochopil celkový message tohoto snímku a v zásade sa tam neudialo nič podstatné, z čoho by som ako divák padol na zadok. Akože ako oddychovka fajn, ale veľa od toho nečakajte. 65 % ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nepříliš záživné sci-fi drama z budoucnosti ve které je příroda upozaděna technologiemi. To se netýká jen stromů, nebo ovoce ale i početí dítěte. A přesně to je věc kterou tu hlavní pár v podání Emilie Clarke a Chiwetela Ejiofora řeší. Téma je to sice zajímavé, ale bohužel zpracované tak nějak povrchně a za celou dobu mě to pořádně nevtáhlo…40% ()

OupiWinter 

všechny recenze uživatele

Film je skvělý, nečekané překvapení, pracuje totiž s několika zajímavými tématy. Podle zdejších recenzí mám pocit, že jsem se díval na jiný film. 1) Film nenápadně ukazuje naprostou zoufalost a bizarnost woke feministek, a celý ten bullshit okolo "můžu naplno dělat kariéru a zároveň být skvělá máma". Tady ukázáno jako "nebudu rodit, a šupnu dítě do umělé dělohy (kokon), aby mě to náhodou neomezovalo." A korporátní HR to doplňuje finanční podporou pro koupi kokonu. Ale běda s kokonem dítěte do officu! Hezky šup ho do skříně, aby ses plně soustředila na práci! Autoři oblékli ženy v mužském stylu, aby to Vám to fakt došlo. Autorům tleskám, jak mistrně ten bullshit ukázali. 2) Jaké je to být ňouma, zbaven své mužnosti, co si nechá lhát, manipulovat a gaslightovat od své woke feministické ženy? Bylo mi z toho někdy špatně. A Vám by mělo taky. "Cože, Tys mi neřekla, že jsi nás přihlásila do programu pro to mít dítě v kokonu? Cože, Tys tam šla na úvodní pohovor a zaplatila jsi deposit $8k? .... No tak teda jo. Jsem totiž úplně zoufalý *****, jako všichni chlapi, klidně se mnou zametej dál."   3) Celý svět je prostoupen AI, která decentně manipuluje míněním lidí. Ukazuje realitu, ve které lidé chodí k AI terapeutovi, místo aby šli k lidskému terapeutovi. Velmi aktuální téma v příštích letech. Film je komornější, ale za to, jak přistoupil k těmto věcem, dávám 5*****. ()

AdamXB-1 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost, kde AI a nové technologie vytváří i nové společenské problémy, jako absence přírodního prostoru, přístup k mateřství a silný korporátní tlak. To si přímo žádá o hlubší sondu. Ta se bohužel drží jen těsně pod povrchem a film tak - z mého pohledu - zůstal trochu za očekáváním. A když už zde chybí prostor pro hlubší zamyšlení, nabízí film alespoň solidní herecké výkony, působivé prostředí a soundtrack, či nějaké ty úsměvné situace, z tohoto pohledu je alespoň přístupnější, což byl nejspíš i záměr autorky. ()

Galerie (16)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama