Reklama

Reklama

La cabina

(TV film)

Obsahy(1)

Muž, který právě vyprovodil syna na autobus, se vrací přes náměstí a při pohledu na telefonní budku ho napadne, že by si mohl zavolat. Vstoupí do budky, ale telefon nejeví známky funkčnosti a tak se tedy otočí a chce odejít. Dveře budky se ovšem zavřely a nejdou otevřít. Hlavní postava je ze začátku pouze lehce nervózní, situace se ale začne komplikovat. (Nixon)

(více)

Recenze (19)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Za svůj život určitě spousta z nás zažila nějaký ten trapný moment, na který se asi nedá zapomenout. Podobně se ze začátku cítí i náš hrdina, který zůstane uvězněný v budce. V těchto chvílích ještě nikoho nenapadne, co je vlastně hlavní myšlenkou tvůrců a každý si užívá humorné situace, které místy připomínají grotesku. Marnost a stud však brzy vystřídá zloba a zoufalý pokus dostat se ven za každou cenu. Atmosféra v tuto chvíli začne pracovat na plné obrátky, kdy scény chvíli připomínají komedii a následně se za pomoci vhodně vybraného hudebního doprovodu začne pomalu měnit v psychodrama. Dopomohl tomu i skvělý výkon herce Vázqueze, který i bezeslov dokázal předvádět opravdu skvostnou podívanou. Tento krátkometrážní snímek natočený pro televizní účely, mě bavil téměř po celou dobu. Jenomže já jsem od přírody rýpal a tak ani zde jsem si nemohl nepovšimnout jisté nelogičnosti, nebo chcete-li těžko uvěřitelného vyvrcholení příběhu. Přesto však dokážu ocenit nápaditost scénáře a všechny klady si ode mně vysloužili nadprůměrné hodnocení.7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Muž vyprevadí syna na autobus do školy. Po ceste späť zbadá novú telefónnu búdku a rozhodne sa zavolať si. Akonáhle však vojde dnu, dvere sa uzavrú a nemôže sa dostať von. Každý okoloidúci sa mu snaží pomôcť dostať na slobodu. Policajti, hasiči. No všetci neúspešne. Z ničoho nič sa dostaví skupinka montérov, ktorí ho aj s búdkou naložia a odvážajú preč. Všetci za potlesku smoliara vyprevádzajú v domnení, že mu konečne niekto pomôže. Nie je však všetko tak ako sa na prvý pohľad zdá. No, že ja tomuto dám štyri hviezdičky - sám zo seba som šokovaný. Ale originalita, pointa a záver ma jednoznačne presvedčili. ()

Reklama

bierce 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teror! Mě naprosto neznámý film, o kterém bych opravdu nerad cokoli prozrazoval, abych kohokoli dalšího nepřipravil o zážitek. Rozhodně bych nedoporučoval cokoliv o něm číst a v žádném případě prohlížet si zde galerii fotografií... Věřím tomu, že pan Mercero stvořil nejsugestivnější film, jaký sem kdy měl možnost spatřit. Fim, který si budu pamatovat pokud ne do smrti, tak přinejmenším po hodně hodně dlouhou dobu. +++ke stažení na www.secret-cinema.com+++ ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Pekný španielsky mix komédie a ľahšieho hororu o telefónnej búdke, v ktorej si ale moc nezatelefonujete. Režisér Antonio Mercero síce svoj príbeh začal trocha voľnejšie, avšak neustále nabaľoval na kvalite (či už obrazovej alebo hudobnej – tá sa mi obzvlášť páčila) až do záveru, v ktorom sa všetky zložky skĺbili tak ako mali. Ešte že sú dnes tie mobily. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem právě shlédl na netu, a musím říct, že v první chvíli ve mě evokoval něco jako mezi nějakou bakalářskou povídkou a přiblblou komedií. (MiniSpoiler!) Hlouček lidí, tedy v podstatě celé sídliště, kouká na chlapa v budce, jak nemůže ven. Někteří se mu snaží alespoň pomoci, padaj při tom jak Laurel a Hardy z hrušky před sto lety, jiní se přiblbe a přejícně pochechtávaj. Pak ovšem původně vcelku poklidný a smířený chlapík, zavřený v telefonní boudě, začíná poněkud panikařit. A s tím přichází i ta "lepší" část tohoto zvláštního komedy-hororového kraťasu... Teď už také beru zpět to původní označení a měním ho na působivý horůrek. [8/1O] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama