Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragédie u tajemného jezera pronásleduje rodinu i po letech od události. Zatímco se Jack vyrovnává s následky a snaží se udržet svou rozvrácenou rodinu pohromadě, záhadná entita se znovu zjevuje a otevírá rány pro další tragédii. (Zagger)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Der Nix je zlovolný vodní duch. Zmiňuje jej už Johannes Agricola v knize Sybenhundert und fünfftzig teütscher Sprichwörter (1534), který jeho název píše ještě starým pravopisem: nichs, resp. nicks. V německých pramenech je tento vodní démon hojně doložený včetně Lutherových Tischreden. Podrobně o něm viz v Handwörterbuch des deutschen Aberglaubens. Feminní forma tohoto ducha se nazývá die Nixe. – Navzdory slibnému námětu však tento film nedosahuje ani průměrné kvality. Postrádá napětí, spád a většinu děje zaplňuje nezáživné a mělké psychologizování. Ani strašidelné efekty moc nefungovaly, ačkoli postava Nixe nebyla zas až tak špatně vyvedená. Tudy ovšem cesta ke thrilleru ani k hororu nevede. Chvílemi bylo lze pozorovat nějaké náběhy k tomu, že by se to mohlo zlepšit, ale vyzněly do ztracena. Chtělo by to radikálně přepsat scénář. Takto je škoda promarněného potenciálu. Mimochodem, to v USA nemají žádné vlastní vodníky, že je musí importovat z Německa? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To čo bol nejaký študentský film? Na najvtipnejší moment si treba počkať do konca alebo skoro do konca. Keď tam šialená ženská mláti borca bejsbolkou do hlavy, tak jej normálne v zábere sa tá bejsbolka od hlavy odráža, lebo je gumená. Fakt klobúk dole. Filmársky zážitok týždňa. Ten záber mi z hlavy len tak nezíde. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nix je starogermánský vodní démon, ale zdejší potvora s ním má společného snad jen to, že bydlí v rybníku. A taky je tu bába s německým přízvukem, ale ta mi u přišla tak trochu zbytečná. Jinak se jedná o obvyklou báchorku o rodině na výletě, kterou postihne tragédie a zbývající členové se s tím nedokáží vyrovnat ani po letech. A strašidlo znovu útočí. A tak se ten nejmenší magor z přeživších rozhodne zjistit, co se děje i co se kdysi stalo. Je to takový neumělý mix strašení a rádoby psychologie. Sem tam se tu objeví pár pěkných záběrů a zavane příjemná atmosféra, ale vesměs je to bez napětí a působí to tak nějak nedomrle. Herci jsou do jednoho prkenní, ale jakž takž snesitelní, ačkoliv představitelka matky byla občas na pěst. Co se vizuálu bubáka týče, tak tady jsem trochu rozpolcený. V jednu chvíli mě hodně bavil a v dalším záběru mi přišel nudný a mizerný. Záleží na prostředí, ve kterém se zrovna vyloupne. Celkově Ferranteho pokus vrátit se k serioznějším žánrovkám příliš nevyšel. 25% ()

Reklama

Reklama