Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh osmnáctiletého mladíka z dělnické vrstvy, kterému byla ukradena čerstvě koupená motorka. Chce ji najít dřív, než bude nenávratně pryč, a tak se obrátí na partu gaunerů a svého staršího bratra, známé „firmy“. Silné morální téma filmu, který si bere pod drobnohled dobovou kulturu, tlak vrstevníků a těžká individuální rozhodnutí, je rozvíjeno ve snímku, jenž kombinuje nostalgii, silné postavy, komedii a svižný děj. A v neposlední řadě i úžasnou hudbu 80. let! (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (13)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Uvařila jsem si kafíčko a těšila jsem se na něco podobného ,jako byl film Strach z lásky.Nezklamalo.Opět herci s minimem zkušeností před kamerou a o to víc byli přesvědčivější.Ze Strachu tady byli Alexander Lincoln (mimochodem pra,pra......vnuk spisovatele Charlese Dickense) a i Gouldborne.Ten první opět jako zloduch a ten druhý otloukánek...Jinak vše důležité je nahoře v anotaci.Dobrý scénář,kvalitka režie a kamera bez filtrů a statická.Pohoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL BYCH NAHLÁSIT KRÁDEŽ MOTORKY…“ Tak čekal jsem nějakou píčovinu, jako je třeba Párty Hárder a vono… nejsou to sice úplně intelektuální orgie, ale úplná píčovina taky ne. Lehce absurdní, trocha britskýho humoru a navíc celkem slušně odsejpající příběh o týpkovi, kterýmu čórli motorku a co má bráchu, kterej se s tím moc nesere. Prostě takovej britskej film… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na stejnojmenným krátkým filmu, který má na Youtube kolem 5 mil. zhlédnutí. 2.) Thx za titule „Jiří Holubec“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Honba za motorkou.“ Jednoduchá a nekomplikovaná komédia s prvkami drámy, kde solídne vybrané soundtracky a sem-tam dobre umiestnené poznámky alebo scény občas majú v sebe majú viac ako sa to na prvý pohľad zdá. Kde inde by sa daný príbeh mohol odohrávať ako v Bristolu.  Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Malá sonda do života v kapitalismu ve Velké Británii na počátku 20. let jedenadvacátého století. Podnikatelé okrádají stát krácením tržeb, případně kupují kradené věci a kšeftují s nimi. Mládež krade co se dá, násilí je na denním pořádku. Ten krade to a ten zas tohle, čímž vzniká zvláštní druh ekonomiky, který dokonce svým způsobem funguje. V takových poměrech se však může snadno přihodit, že zloděj okrade zloděje. Protože policie na svou práci rezignovala, musí si okradený najít svého zloděje sám. No a o tom je ten film. Kladu si otázku, jestli si to filmoví tvůrci kompletně vymysleli nebo jestli se ve filmu ukazuje ještě primitivní a hrubý předobraz NWO, kdy nikdo nebude nic vlastnit, nýbrž kdy všichni budeme všechno jenom sdílet. Přikládám záznam korespondujícího snu. - - - Sen o sdílení (v noci z 21. na 22. listopadu 2021) - - -     Nacházím se v bytě, který je kombinací mého někdejšího provizorního vídeňského bytu v Ospelgasse a mého současného pražského bytu. Je noc, spím na válendě, na vedlejší válendě spí Alice oděná v krátké noční košilce. Spíme však poněkud neklidně, protože momentálně mám pod hlavou její stehno. Najednou klapnou dveře od balkónu a do bytu vstoupí několik osob. Lupiči? Vrazi? Nehýbám se a doufám, že si nás nevšimnou. Alice, které se něco zdá, zavrní ze snu.      Osoby projdou pokojem do chodby a tam se přestanou chovat tiše. Slyším hlučný hovor, někdo dokonce teď v noci zapnul pračku. Vstanu a jdu to pořešit. Chodba je dlouhá a vchází se z ní do několika dalších pokojů obývaných osobami, s nimiž sdílím byt. Všichni ti lidé jsou mi matně povědomí, ale nevybavuji si jejich jména. Vytknu jim, že dělají v noci kravál, a že narušili mé soukromí, jelikož prošli mým pokojem. Jeden chlápek mi vykládá, že sdílené bydlení je dnes běžnou věcí. Asi to stále nechápu. Prý napíše o mém zpátečnictví kritický článek do českého vídeňského časopisu Jazyk. Napadne mě, že bych ho příležitostně mohl srazit elektromobilem, který, jak si uvědomím, s těmi kretény rovněž sdílím.      Pomyslím na to, že Alice se ještě v době daleko šťastnější, než je ta dnešní, bezděčně stala předobrazem budoucích pořádků. Ani ji nemohl žádný muž vlastnit, nýbrž ji mohl pouze sdílet. ()

Zajímavosti (1)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (vojacekr)

Reklama

Reklama